Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αστέρας όνομα και πράγμα!

Αστέρας όνομα και πράγμα!Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου

Ο Αστέρας Τρίπολης γράφει ιστορία! Κάτι ο περσινός αποκλεισμός στο φινάλε, κάτι ο σοκαριστικός τραυματισμός του Φορμίκα, κάτι το καλύτερο ποδόσφαιρο που παίζει, κατά γενική ομολογία, έφεραν τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό. Οι Αρκάδες, με δύο υπέροχα γκολ του Φερνάντο Ουσέρο (61’, 86’) πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλύτεροι οι παίκτες του Τσιώλη, επικράτησαν δίκαια, είδαν τον Σπάθα να τους αρνείται πέναλτι του Κάτσε, αλλά είδαν τον Ουσέρο να σκοράρει δύο φορές και να τους χαρίζει την πρόκριση. Πολύ γκρίνια από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για τον Γιώργο Δώνη και την πολύ κακή εικόνα της ομάδας.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ είχε αυτό που ήθελε, ο Αστέρας… «έτρεχε», αυτό ήταν γνωστό και πριν την σέντρα. Κάπως έτσι ήταν και η εικόνα των δύο ομάδων και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Τσιώλη είχαν την μπάλα στα πόδια τους, κυκλοφορούσαν, όμως ήταν κάπως φλύαροι χωρίς να κάνουν πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Στην μεγαλύτερή τους ευκαρία οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Ντε Μπλάσις καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Αποστολόπουλος.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Δώνη, έδωσαν χώρο, περίμεναν τον Αστέρα και έψαχναν την κόντρα στον κενό χώρο. Με τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και Καμαρά να ταλαιπωρούν τους Κουρμπέλη και Σανκαρέ. Στα ίδια επίπεδα και ο Λόρενς, ο οποίος έδειχνε να έχει περισσότερες πρωτοβουλίες δημιουργικά και να είναι και αυτός που είχε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Λίγο ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, και φυσικά το οριζόντιο δοκάρι, στέρησε από τον Ιρλανδό μέσο του ΠΑΟΚ το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να είναι αναγκασμένος να πιέσει ψηλότερα, να κλείσει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και να φτάσει και στο γκολ, με ένα εξαιρετικό τέρμα του Ουσέρο. Ο Ισπανός μέσος εκμεταλλεύτηκε ένα στρώσιμο από τον Περόνε και με ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε σκορ πρόκρισης στους Αρκάδες. Από εκεί και πέρα, ο Δώνης ανέβασε την ομάδα του πιο ψηλά, ρίσκαρε βγάζοντας τον μόνο παίκτη που μάρκαρε, τον Κάτσε και βάζοντας τον Ολίσε.

Η ώρα περνούσε και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν όλο και πιο κοντά στο όνειρο. Το γκολ του Ουσέρο έδινε στην ομάδα της Αρκαδίας την πρόκριση, την στιγμή που ο Τσιώλης προσπαθούσε να «κλείσει» όσο το δυνατόν πιο πολύ τα καρέ του. Από την άλλη πλευρά ο Δώνης έριξε ότι όπλο είχε στον αγώνα και ήλπιζε σε ένα γκολ που θα τον έκανε να πανηγυρίσει όπως και πέρσι. Το δεύτερο γκολ του Ουσέρο, όμως ήρθε για να «κλειδώσει» την πρόκριση και να στείλει τον Αστέρα για πρώτη φορά στην ιστορία του, πετώντας στο «καναβάτσο» την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90’ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40’ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81’ Αλβάρες).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λένσε, Μπακασέτας, Κάφα.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46’ Έτο), Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (70’ Ολίσε), Λαζάρ (78’ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Ρομπέρ, Κουμαλό, Κίτσιου.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κοντιζάς (Πειραιά)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...