Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πύργος: ΡΟΜΑ κλέβουν ΙΧ και φορτηγάκια – Προτιμούν τα παλιά - Τα βρίσκουν παρατημένα οι Αρχές

klopi.JPGΑύξηση των κρουσμάτων κλοπής αυτοκινήτων κυρίως παλιότερης τεχνολογίας παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στην περιφέρεια του Πύργου. Οι δράστες από τα στοιχεία
που υπάρχουν – σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr – στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας είναι ΡΟΜΑ, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί το τελευταίο διάστημα έχουν ανευρεθεί από τις Αρχές, αλλά σχεδόν πάντα οι δράστες έχουν προκαλέσει φθορές σε αυτά.

Οι ΡΟΜΑ φέρονται να τα χρησιμοποιούν σαν «ταξί» είτε για τη μεταφορά τους, είτε για να κάνουν και άλλες δουλειές της ώρας ή του «ποδαριού» αφού πρώτα κλέψουν αν υπάρχει ότι πολύτιμο σε αυτά.

Τα περιστατικά ξεπερνούν τα δέκα τις τελευταίες ημέρες και συνήθως τα οχήματα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα πέριξ της πόλης του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει τύχει να βρεθούν πεταμένα ακόμα και σε κανάλια του δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ ή να τα έχουν παρατήσει κλέβοντας ακόμα και ανταλλακτικά ή μέρη από αυτά.

Οι δράστες προτιμούν τα παλιότερης τεχνολογίας που δεν διαθέτουν Immobilizer και μπορούν να τα βάλουν μπρος με το κόλπο των καλωδίων. Βέβαια δεν διστάζουν αν βρουν την ευκαιρία να πάρουν και κάποιο αυτοκίνητο που θα βρουν με τα κλειδιά επάνω, γιατί ο ιδιοκτήτης το άφησε πρόχειρα έξω από κατάστημα για να ψωνίσει.
Προτίμηση υπάρχει στα ΙΧ φορτηγάκια, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις με τα επιβατηγά.

Θα πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αυτοκίνητα αυτά βρέθηκαν από τις Αρχές και οι ιδιοκτήτες σπαταλούν χρήματα το λιγότερο για ένα καθάρισμα και πλύσιμο έως και μεγαλύτερα ποσά για επισκευές από ζημιές που έχουν προκαλέσει οι κλέφτες.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...