Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

'Ετσι μου επιτέθηκαν και με χαράκωσαν - ΒΙΝΤΕΟ: Ο 14χρονος περιγράφει τις στιγμές που έζησε στα χέρια των βασανιστών του

- Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Αντιρατσιστικής βιας
- Διαβεβαίωση Δένδια ότι το παιδί ούτε θα συλληφθεί ούτε θα απελαθεί
- Προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επανενωθεί ο 14χρονος με την οικογένειά του

Ο 14χρονος Αφγανός που γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του ρατσισμού σε τόσο τρυφερή ηλικία σε μια χώρα που υποτίθεται ότι αποστρέφεται την ξενοφοβία, το παιδί που αφού τον περιέθαλψαν οι Γιατροί του Κόσμου έδειξε πόσο παιδί είναι αφού ζήτησε την μητέρα του, μίλησε για την περιπέτειά του αυτή.

Ο 14χρονος που έκανε το λάθος να είναι από άλλη χώρα, να έχει άλλο χρώμα δέρματος έπεσε πάνω σε ρατσιστές που και υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας.

Ο πιτσιρικάς χαρακώθηκε στο πρόσωπο από αγνώστους όταν στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, κατέβηκε στον σταθμό της Πλατείας Αττικής.

Σήμερα, μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση την ανέλαβε το τμήμα Αντιρατσιστικής Βίας. Το παιδί έδωσε ήδη κατάθεση για το περιστατικό. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει κάνει σαφές ότι το παιδί ούτε θα συλληφθεί ούτε και θα απελαθεί και θα γίνουν προσπάθειες να ενωθεί και πάλι με την οικογένειά του. Ο 14χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις στους Γιατρούς του Κόσμου.

Αυτή την ώρα φιλοξενείται σε ξενώνα, ενώ ενημερώθηκε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.

Περιγράφει την τραυματική περιπέτειά του:

"Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι κάποιοι τον ακολουθούσαν και ξαφνικά ένιωσε κάποιον να τον χτυπά στον ώμο.
Γύρισε και είδε τρεις άνδρες με μαύρα ρούχα όπως λέει.
"Οι μπλούζες τους είχαν ένα σήμα με δυο δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα είχαν ένα άλλο σχήμα", είπε ο μικρός.
Τον ρώτησαν στα ελληνικά από που είναι και τους ζήτησαν τα χαρτιά του. Όταν εκείνος είπε Αφγανιστάν, τον κλώτσησε ο ένας και έπεσε κάτω.
'Εσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο.

Ο μικρός έπεσε αιμόφυρτος και ένας περαστικός τον πήρε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Του έκαναν ράμματα του έγραψαν φάρμακα και τον άφησαν να φύγει.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ένα παιδί 14 ετών που θα πήγαινε μετά σ' αυτή την κατάσταση και γιατί ήταν μόνο του.
Είχε όχι ένα αλλά 30 ράμματα στο προσωπο και ήταν τρομοκρατημένο.

Αγόρασε τα φάρμακα αλλά δεν ήξερε πως να τα χρησιμοποιήσει. Είχε ακούσει ωστόσο από έναν συμπατριώτη του για τους Γιατρούς του Κόσμου και 2 ημέρες μετά πήγε εκεί.

"Το παιδί έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας" δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.



"Εκτός από τα ράμματα που του έγιναν, το παιδί έχει σίγουρα και κάταγμα ρινικού οστού και πιθανών να έχει και άλλες κακώσεις" δήλωσε στο Newsit η παιδίατρος των Γιατρών του Κόσμου, Λιάνα Μαϊλη.



Ο μικρός είχε έρθει στην Ελλάδα με την μητέρα του και ονειρευόταν να πάνε μαζί στην Ελβετία να συναντήσουν τον αδερφό του. Ο μόνος τρόπος ήταν να καταφέρει επι πληρωμή βεβαίως να βρει μια θέση σε αεροπλάνο.
Το παιδί είχε χωριστεί από την μητέρα του αφού ο οργανωτής της διαφυγής τους τους είχε βάλει σε διαφορετικό γκρούπ.

Το παιδί είναι υπο την προστασία της Εισαγγελείας και των Γιατρών του Κόσμου και σύντομα θα βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Άλλωστε όταν τον ρώτησαν τι θέλει είπε: "Θέλω μόνο τη μαμά μου".
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...