Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Συλλόγου Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας Κυριακή 16/6/2013




Ο σύλλογος Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναι πιστός στον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να φέρνει πιο κοντά τους Νιχωρίτες που ζουν και διαμένουν στην Αθήνα ,διοργανώνει μονοήμερη ψυχαγωγική εκδρομή
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Με προορισμό 
στα εξής μέρη :


 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ  :
 Ο Λούσιoς, το ποτάμι του θεού Δια, με την μαγεία του και τα γύρω παραδοσιακά κτίσματα της υδροκίνησης ,των νεροτριβών, των νερόμυλων, τα μουσεία και η βιβλιοθήκη, τα βυζαντινά μοναστήρια της περιοχής, οι μπαρουτόμυλοι και τα αρχαία ιερά, η θέα και η ίδια η Δημητσάνα με τις ομορφιές της είναι μόνο λίγα από τα αξιοθέατα που γεμίζουν τον επισκέπτη μαγεία και δέος.













-ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ -
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:
 Λιμποβίτσι Αρκαδίας και το σπίτι των Κολοκοτρωναίων.

Πρόκειται για ένα κτίριο που ανοικοδομήθηκε πριν μερικά χρόνια με δαπάνη του σπουδαίου , Παναγιώτη Αγγελόπουλου, παραχωρήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο και από τότε λειτουργεί ως μουσείο.














ΒΥΤΙΝΑ
Σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βυτίνα είναι ο Ι. Ναός του Αγίου Τρύφωνα που δεσπόζει στη πλατεία της κωμόπολης, που οικοδομήθηκε το 1846 με κύριο υλικό μαύρο μάρμαρο από τη γύρω περιοχή, οι δύο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι που βρίσκονται κοντά στη κεντρική πλατεία καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο. Αυτό που χαρίζει στη πόλη την ιδιαίτερη ομορφιά είναι ο δενδροσκέπαστος δρόμος που ξεκινά σχεδόν από την πλατεία και καταλήγει στον εθνικό δρόμο Τριπόλεως Βυτίνας. Κύρια προϊόντα είναι το μέλι από κωνοφόρα δένδρα και κτηνοτροφικά, κρέας, τυρί κ.λπ.
Με βάση τη Βυτίνα και σε κοντινή σχετικά απόσταση μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τη Δημητσάνα, το φαράγγι του Λούσιου, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια, ενώ ανηφορίζοντας τις πλαγιές του Μαινάλου με καλό ασφαλτόδρομο φθάνει στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μ. όπου λειτουργεί μικρό χιονοδρομικό κέντρο.












ΛΕΒΙΔΙ ........
Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται το κτίριο της Γεωργικής Σχολής (Παλιό Γυμνάσιο) που ιδρύθηκε από τον Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Γεωργίας (1926-1928) και λειτούργησε σαν Γυμνάσιο μέχρι το 1969.
Στην αρχαιότητα κοντά στο σημείο όπου είναι χτισμένο το Λεβίδι υπήρχε ναός της Ύμνιας Αρτέμιδας. Στα ερείπια του ναού αυτού χτίστηκε (και με υλικά του ναού) το βυζαντινό ξωκκλήσι της Παναγίας, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν καθολικό παλιάς Μονής της Θεοτόκου.
 Λίγο μετά την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 συγκεντρώθηκαν στο Λεβίδι στρατιωτικά σώματα με επικεφαλής ντόπιους οπλαρχηγούς (Π.Αρβάλης, Γ.Μπηλίδας, Κωνσταντίνος Πετιμεζάς κ.α.). Ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να διαλύσει τους επαναστάτες αλλά αποκρούστηκε και κατέφυγε στην Τριπολιτσά. Στη μάχη αυτή σκοτώθηκε ο οπλαρχηγός Αναγνώστης Στριφτόμπολας του οποίου το άγαλμα (που πιθανολογείται πως φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Γ.Φυτάκη) υπάρχει στην κεντρική πλατεία του Λεβιδιού. Αυτή η μάχη και η νίκη ήταν το πρώτο σημαντικό γεγονός του Αγώνα.














Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζεται οι εκδρομές που γίνονται από τον σύλλογο Νεοχωριτών αφήνουν εκπληκτικές εντυπώσεις από πλευράς διασκέδασης και μην πάτε μακριά απλά πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και όσοι συμμετείχατε στην προηγούμενη έχετε να διηγηθείτε πολλά αλλά και να θυμηθείτε περισσότερα ....
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο .
http://neohorikillinis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4009.html

Η διαδρομή σίγουρα θα είναι ευχάριστη και καθόλου κουραστική .
Θα απολαύσουμε με την ησυχία μας πάρα πολλά αξιοθέατα που υπάρχουν στην περιοχή.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΕΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 12 ΕΥΡΩ !!!!!
Αναχώρηση Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 ώρα 08:00 πμ μπροστά από το κατάστημα 
HONDOS CENTER 
στην ΟΜΌΝΟΙΑ ...
Δηλώσεις συμμετοχής εγκαίρως σε όλα τα μέλη του συλλόγου και στο τηλ : 6981199099
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και επειδή στην προηγούμενη εκδρομή ,δυστυχώς άτομα που δεν δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή δεν ήρθαν ,θα παρακαλούσαμε όλους, λόγω ότι αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων να δηλωθεί εγκαίρως η συμμετοχή σας ..
Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όλοι μαζί υπέροχα όπως πάντα φροντίζει ο σύλλογός μας να κάνει σε όλες τις εκδρομές του ...
Με εκτίμηση το  ΔΣ του συλλόγου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...