Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ηλεία: 16 μήνες φυλάκισης σε δύο πρώην στελέχη της ΕΤΑ ΑΕ για τα "στραβά μάτια"


therapeutirioΣε φυλάκιση 16 μηνών με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος καταδικάστηκαν από το Θ” Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της
«Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.» Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος και Χαράλαμπος Κοκκώσης, επειδή δεν επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στην εταιρεία «Λουτρά Κυλλήνης Α.Ε.», που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε παραβιάσει τους όρους της μίσθωσης στον τομέα των υποχρεωτικών εγκαταστάσεων ειδικής υποδομής που αφορούσαν την εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως είναι γνωστό, έχει μισθώσει ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, από το 1998 και για 44 χρόνια, από το ελληνικό Δημόσιο τις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ στην παραλία της Κυλλήνης, δίπλα από τις ιαματικές πηγές.

Δικαίωση

Η δίκη έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2013, επτά (!) χρόνια μετά τις καταγγελίες της Ενωσης Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας, και, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Φώτη Μπακογιάννη, αποτελεί τη δικαίωση των αγώνων των ξενοδόχων στις παραλείψεις της μισθώτριας εταιρείας, οι οποίες είχαν μεταξύ άλλων και σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της «ΕΤΑ Α.Ε.» παρέβησαν το 2006 και το 2007 τα καθήκοντά τους και δεν επέβαλαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στην εταιρεία «Λουτρά Κυλλήνης Α.Ε.», παρ” ότι έλαβαν γνώση του γεγονότος ότι αυτή «αρνείται να προβεί στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με το 21/5/1998 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης», που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης (εστιατόριο – αναψυκτήριο), τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης οργανωμένης ακτής λουομένων (πλαζ) και τη λειτουργία του νέου υδροθεραπευτηρίου.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» Χαράλαμπος Κοκκώσης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και νυν πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μιλώντας στην «Ε» υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του και υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ζαχαρόπουλος έπραξαν τα νόμιμα.

«Υπάρχει μια σειρά από έγγραφα που δείχνουν ότι δεν κάναμε καμιά παρανομία και ότι η μισθώτρια εταιρεία έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις που προβλέπονταν στη σύμβαση. Δυστυχώς στο δικαστήριο δεν παρευρεθήκαμε, γιατί θεωρήσαμε σίγουρο ότι θα αθωωθούμε, νομίζοντας ότι η υπόθεση είναι απλή. Στο Εφετείο θα προσκομίσουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν την αθωότητά μας», δήλωσε χθες στην «Ελευθεροτυπία» ο κ. Κοκκώσης.

«Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι παρέβησαν τα καθήκοντά τους, διότι δεν επέβαλαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στην εταιρεία «Λουτρά Κυλλήνης Α.Ε.», η οποία παραβίασε τους όρους των υποχρεωτικών εγκαταστάσεων, με συνέπεια την οικονομική μας ζημία. Από το 2006 τους είχαμε ενημερώσει και δεν έκαναν τίποτα. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί τη δικαίωση του μακροχρόνιου αγώνα μας», δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ο Φ. Μπακογιάννης.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...