Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Με επιτυχία τα «Παλαιολόγεια 2013» στο ΚΑΣΤΡΟ στην Ηλεία



Κάστρο Χλεμούτσι
Παλαιολόγεια 2013-05-26

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες  Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στο Κάστρο Χλεμούτσι τα «Παλαιολόγεια 2012» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί με την τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης χωροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάστρου κ. Σωτήρης Νικολουτσόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας την σχέση του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με το Χλεμούτσι από το οποίο πέρασε και ηγεμόνευσε.
Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή φιλόλογο κ. Γεώργιο Κουρκούτα. Για την αποφράδα εκείνη μέρα, τον μαρμαρωμένο βασιλιά αλλά και την σχέση του με το Χλεμούτσι μίλησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που απήγγειλαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου και άλλων φορέων της περιοχής.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

































Στάθης Αρβανίτης
φωτό Στάθης Αρβανίτης
Γεωργιος Κουρκουτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...