Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

‘Ρήμαξαν’ τα φρεάτια στην Αμαλιάδα


 

Τα χέρια ψηλά σηκώνει πλέον ο δήμος Ήλιδας, καθώς το τελευταίο διάστημα ασυνείδητοι διαρρήκτες έχουν ρημάξει τις σχάρες των φρεατίων ομβρίων και αποχέτευσης.
Μόνο το τελευταίο διήμερο αφαιρέθηκαν σχάρες από 15 φρεάτια στην πόλη της Αμαλιάδας και στην περιοχή του Παλουκίου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην δημοτική αρχή, αφενός γιατί το κόστος αντικατάστασής τους είναι πάρα πολύ υψηλό, αφετέρου γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τα φρεάτια αποχέτευσης σε πολλές περιπτώσεις έχουν βάθος ακόμη και επτά μέτρων, που σημαίνει ότι εάν κάποιος πέσει μέσα μπορεί να χάσει και τη ζωή του.
Τα συνεργεία της Υπηρεσίας Υδάτινων πόρων δεν προλαβαίνουν καθημερινά να εντοπίζουν φρεάτια που έχουν ‘κάνει φτερά’ οι σχάρες τους και το πρόβλημα λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.
Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαυρίκος τα φρεάτια θα αντικατασταθούν άμεσα και ζητά την κατανόηση των δημοτών αλλά και την βοήθειά τους, για να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
«Δεν είναι μόνο το υψηλό οικονομικό κόστος που έχουμε από αυτή την ιστορία, αλλά υπάρχει κίνδυνος να στοιχήσει αυτό το θέμα και σε ανθρώπινη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκος, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...