Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ηλεία: Γιόρτασαν την πολιούχο Αγία Μαύρα


 
Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη και με δεκάδες πιστούς από την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας να δίνουν το «παρών», γιόρτασαν χθες οι κάτοικοι του Ρουπακίου την μνήμη της Πολιούχου τους Αγίας Μαύρας.


Το πρωί τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και όλους τους ιερείς της περιοχής.

Αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Τοπικής Κοινότητας, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση που παρέθεσαν στους επίσημους προσκεκλημένους  οι αρχές του τόπου.

Ανάμεσα στον κόσμο που  παρακολούθησε τις εκδηλώσεις το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές κ.κ. Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Κουτσούκος, σύσσωμη σχεδόν η Δημοτική Αρχή Πηνειού με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό, το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Θανάση Σταυρόπουλο, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από την ευρύτερη περιοχή κ.α.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

3

Τελευταίες ειδήσεις

09/05/2013 | 11:38
Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου
09/05/2013 | 10:19
Ηλικιωμένη αθίγγανη έχει κάνει… κρεβάτι της το πεζοδρόμιο της οδού Υψηλάντους στον Πύργο!
09/05/2013 | 08:32
Στη Μέλισσα Λεχαινών
09/05/2013 | 07:11
Έντονη δυσαρέσκεια από τους δημότες που φοβούνται τα χειρότερα για το καλοκαίρι

1 σχόλιο:

stduce@gmail.com είπε...

ΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓ.ΜΑΥΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ.ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...