Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ηλεία: Έκαναν Πάσχα χωρίς… νερό!


 
Το βασικότερο αγαθό στερήθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μέλισσας Λεχαινών που αναγκάστηκαν να κάνουν Πάσχα… χωρίς νερό! Με τους κουβάδες στα χέρια οι κάτοικοι της περιοχής «επιστράτευσαν» τις πομώνες και τα αρτεσιανά του χωριού προκειμένου να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των σπιτιών τους με νερό, για να μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.


«Την προηγούμενε εβδομάδα δεν είχαμε σχεδόν καθόλου νερό, ούτε για τα απολύτως απαραίτητα» είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα. Κωνσταντίνα Σταυροπούλου και συνέχισε: «Εμείς έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχουμε ένα βυτίο και εξυπηρετούμαστε. Αυτοί όμως που ήρθαν να κάνουν Πάσχα; Ερχόταν εδώ και διαμαρτύρονταν. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι σημερινό, το έχουμε από παλιά».

 Ένας ακόμα κάτοικος της Μέλισσας, ο κ. Χαράλαμπος Αλτούνης, είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Κάτι είχε χαλάσει. Δεν ξέρουμε. Δεν μας ενημερώνουν κιόλας. Απλά δεν είχαμε νερό το Πάσχα. Κουβαλάγαμε νερό από πομώνες και αρτεσιανά. Είχαμε ενημερώσει για το πρόβλημα αλλά δεν λύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη».
patrisnews.com

Τέλος, η κα. Αργυρώ Θεοφιλοπούλου είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Κατεβήκαμε από Αθήνα, ήρθαμε εδώ και δεν βρήκαμε νερό. Τι μπορούσαμε να κάνουμε; Τρέχαμε με ένα βυτίο και ένα αγροτικό να φέρουμε νερό από κάποιο αρτεσιανό να ρίξουμε μέσα στο βυτίο. Έχουμε και μικρά παιδιά. Από τις γεωτρήσεις το νερό δεν είναι καθαρό και κανονικά ούτε τα πιάτα σου δεν μπορείς να πλύνεις. Στην ουσία κάνει μόνο για την τουαλέτα. Κάθε σπίτι έχει ένα βυτίο ξέχωρο και ένα μοτέρ για να αποθηκεύει το νερό. Το πρόβλημα είναι χρόνιο ακόμα και το χειμώνα και έχουμε δυσανασχετήσει από αυτό που γίνεται».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...