Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η Αγία Σοφία στην Ανδραβίδα αποκτά την αίγλη που της αρμόζει



Δελτίο Τύπου

Η Αγία Σοφία στην Ανδραβίδα αποκτά την αίγλη που της αρμόζει





 














Ο δρόμος για την ανάδειξη του σημαντικού Βυζαντινού Μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα άνοιξε πριν από δύο ημέρες, με την αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του οποίου επικεφαλής ήταν η προϊσταμένη Υπηρεσίας κ. Αννίτα Κουμούση.


Η επίσκεψη του κλιμακίου, το οποίο υποδέχθηκε στο μνημείο της Αγίας Σοφίας ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστόπουλος και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγγέλα Τζιούμα σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών για την ανάδειξη του σημαντικού Μνημείου με το οποίο έχει ταυτιστεί η ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής και του νομού.

Η ανάδειξη του μνημείου, σύμφωνα με την μελέτη και όσα ελέχθησαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, θα συντελεστεί σε δύο στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του έργου που αφορά στο φωτισμό του Μνημείου με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή  του και σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσει η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του σημαντικού Βυζαντινού Μνημείου που κοσμεί το κέντρο της Ανδραβίδας.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την Ανάδειξη της Αγίας Σοφίας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης αναφερόμενος στο ζωηρό ενδιαφέρον που επέδειξε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: « Ξενίζει ευχάριστα η συνέπεια του Ηλείου Υπουργού Πολιτισμού  για την άμεση και γρήγορη υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένουμε ο ίδιος να εγκαινιάσει προς τα τέλη του μηνός Ιουνίου.  
Οι εργασίες ανάδειξης του Μνημείου της Αγίας Σοφίας αποτελεί από τις λίγες περιπτώσεις που ένα έργο ξεκινά να  υλοποιείται κόντρα στο γενικότερο κλίμα την εποχής μας και αποτελεί «νησίδα» αισιοδοξίας για το σύνολο της κοινωνίας μας και ο κ. Τζαβάρας αποτελεί παράδειγμα Υπουργού προς μίμηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...