Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Βίντεο ΣΟΚ από την Τουρκία! Αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή και πανηγυρίζει


- Σοβαρά επεισόδια σε Άγκυρα, Σμύρνη και Άδανα
- Με κατσαρόλες και κουζινικά διαδηλώνουν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο
- Ερντογάν: Ρεμάλια και πλιατσικολόγοι οι διαδηλωτές
- Δακρυγόνα και πετροπόλεμος κοντά στο γραφείο του Ερντογάν στην Άγκυρα
- Γεμάτη διαδηλωτές η πλατεία Ταξίμ
- Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την εξέγερση στην Τουρκία

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να σημαδεύει διαδηλωτή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Τουρκία, και αφού τον πυροβολεί στη συνέχεια πανηγυρίζει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο



Ο διαδηλωτής δεν τραυματίζεται αφού οι σφαίρες που χρησιμοποιεί η αστυνομία είναι πλαστικές ωστόσο είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι αστυνομικός σημαδεύει και πυροβολεί απευθείας άμαχο διαδηλωτή.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Άγκυρας βρήκαν έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερα θορυβώδη τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία. Από τις 9 το βράδυ, "οπλισμένοι" με κουζινικά, οργάνωσαν ένα "κοντσέρτο για κατσαρόλες" σε πολλές συνοικίες, καταγγέλοντας με τον τρόπο αυτό τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλοι αναβόσβηναν τα φώτα των σπιτιών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φώναζαν ρυθμικά "Ταγίπ, παραιτήσου, δες πόσοι είμαστε".

Νωρίτερα σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν σε Άγκυρα, Σμύρνη και Άδανα σύμφωνα με την Ελληνική Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.  Σύμφωνα με την Ελληνική Ομογένια της Κωνσταντινούπολης που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές υπάρχουν πάνω απο 500 τραυματίες εκ των οποίων οι 20 είναι σοβαρά.




Το απόγευμα διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το γραφείο του Ερντογάν στην Άγκυρα και οι αστυνομικοί του απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και ξύλα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Ερντογάν, όπου χαρακτήρισε ρεμάλια και πλιατσικολόγους τους διαδηλωτές και επέμεινε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.









Στο μεταξύ, για έκτη μέρα, η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είναι πλημμυρισμένη από κόσμο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κρατούν σημαίες και πανό κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του. Χορεύουν και τραγουδούν, φωνάζοντας συνθήματα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...