Ηλεία: Συνθήκες σε επίπεδα καύσωνα – αναλυτική πρόγνωση


kaysonas1Στους 37 βαθμούς Κελσίου ανήλθε τοπικά το θερμόμετρο το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στην Ηλεία. Οι πιο "καυτές" ημέρες της εβδομάδας
θα είναι η σημερινή και η αυριανή, με την θερμοκρασία τοπικά να αγγίζει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Πέφτει ο υδράργυρος από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η πτώση δεν θα γίνει αισθητή καθώς θα αυξηθούν τα ποσοστά υγρασίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Κυριακή φαίνεται πως θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας στα ορεινά, τοπικές μπόρες μεσημέρι - απόγευμα.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα  Πέμπτη 20/6 θα επικρατήσουν συνθήκες σε επίπεδα καύσωνα. Η θερμοκρασία το πρωί στους 23 με 24oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 37 με 38οC, τοπικά 39 με 40οC στα πεδινά, 33 με 34oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 6 μποφόρ. Στα χερσαία βόρειοι - βορειοανατολικοί μέτριοι 5 και στα πιο ανατολικά ημιορεινά- ορεινά 6 μποφόρ. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών.

Την Παρασκευή 21/6, ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί στους 23 με 24oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 34 με 35οC, τοπικά 36οC στα πεδινά, 31 με 32oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 22/6, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί στους 21 με 22oC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 33 με 34οC, τοπικά 35οC στα πεδινά, 30 με 31oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Κυριακή 23/6, περιμένουμε ηλιοφάνεια, τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά φαίνεται να αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες θα πρέπει να δώσουν μπόρες / τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση 1 με 2 βαθμούς. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.
 
Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ