Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Λεχαινά: Προβλήματα με το αντλιοστάσιο 15 στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων


 
Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες καλλιεργητές στην περιοχή της Αρετής το τελευταίο διάστημα καθώς η παροχή νερού από το αντλιοστάσιο 15 του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων γίνεται μετ’ εμποδίων. Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι παραγωγοί που βλέπουν την τύχη της σοδειάς τους να κρέμεται σε μία κλωστή και να απειλούνται με οικονομική καταστροφή.

 Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» καλλιεργητής που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή, τα προβλήματα έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και παρά τις προσπάθειες που έχουν δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα. «Έχουμε νερό μόνο μερικές ώρες την ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Αλικανιώτης και συνέχισε «φοβόμαστε ότι θα χαθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιά εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση». Όπως επεσήμανε, τις λίγες ώρες που είναι εφικτή η άρδευση  η πίεση του νερού είναι ιδιαίτερα χαμηλή με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους καλλιεργητές…
«Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι»
Μάχη με το χρόνο δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα συνεργεία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Μυρτουντίων προκειμένου να καταφέρουν να επιλύσει το ζήτημα που έχει προκύψει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρήστος Παλαιολόγος, το πρόβλημα οφείλεται στην ύπαρξη γλίνας (ή «αμάκας» όπως χαρακτηριστικά την ανέφερε) που εμποδίζει τα μηχανήματα του αντλιοστασίου να λειτουργήσουν όπως πρέπει και να «στείλουν» το νερό στις καλλιέργειες. «Καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ευελπιστώ ότι από αύριο θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα και οι παραγωγοί θα μπορούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους χωρίς το προβλήματα».
Παράλληλα ο κ. Παλαιολόγος δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι ο ΓΟΕΒ είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του αντλιοστασίου και όχι ο ΤΟΕΒ όπως πιστεύουν αρκετοί. «Εμείς βοηθάμε να καθαριστεί η διώρυγα που μεταφέρει το νερό, χωρίς ουσιαστικά να είμαστε υποχρεωμένοι» επεσήμανε και συνέχισε «εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την παροχή νερού από το αντλιοστάσιο στις καλλιέργειες και σε αυτή την διαδρομή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».
 Α.Α. Σ.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...