Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεία: Ιερόσυλοι έκλεψαν καμπάνα 300 κιλών από εκκλησάκι!


Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» το εκκλησάκι του Αγίου Φωκά στο Καλαθά Δάφνης του δήμου Ήλιδας και αφαίρεσαν την καμπάνα που είχε βάρος 300 κιλά!

Η κλοπή εκτιμάται ότι έγινε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο έγινε αντιληπτή μόλις το περασμένο Σάββατο, όταν επισκέφθηκε το εκκλησάκι ένας πιστός και διαπίστωσε ότι η καμπάνα είχε κάνει φτερά…
Ο πιστός όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί έτρεξε και ενημέρωσε τον ιερέα της εκκλησίας π. Δημήτρη Βουρλέγκα, ο οποίος πήγε στην εκκλησία και δεν πίστευε στα μάτια του με το θράσος των δραστών, οι οποίοι δεν έδειξαν κανέναν απολύτως σεβασμό στο χώρο, δεν σεβάστηκαν την ιερότητά του και πήγαν εκεί μόνο και μόνο για να διαπράξουν κλοπή.

Δεν έγιναν αντιληπτοί
Το εκκλησάκι άλλωστε του Αγίου Φωκά είναι σε απόμερο σημείο, εκεί που βρισκόταν παλιά το χωριό πριν μεταφερθεί το 1967, και δεν λειτουργεί τακτικά.
Κατά συνέπεια οι δράστες το γνώριζαν αυτό, οπότε ήταν σίγουροι ότι δεν θα τους αντιλαμβανόταν κάποιος, επομένως έδρασαν ανενόχλητοι.
Η παλιά μεγάλη καμπάνα της εκκλησίας, είχε απομακρυνθεί από το σημείο όταν έγινε η μεταφορά του χωριού και στο εκκλησάκι είχε τοποθετηθεί μια μικρότερη καμπάνα, την οποία δεν είχε τολμήσει κανείς να την αγγίξει, μέχρι σήμερα…
«Δεν πάμε συχνά στο εκκλησάκι και το Σάββατο ανακαλύψαμε ότι έλειπε η καμπάνα. Η κλοπή πρέπει να έγινε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά κανείς δεν άκουσε και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που πειράζουν την εκκλησία μας» ανέφερε στο patrisnews.com ο π. Δημήτρης Βουρλέγκας,  ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει τη στεναχώρια του για την απώλεια της καμπάνας.

Και αναφορά στο Υπουργείο
Ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και ενημέρωσε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, ενώ προχώρησε και σε αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πάντως, πριν από μερικούς μήνες άγνωστοι είχαν αφαιρέσει και την καμπάνα από το Μοναστήρι του Σωτήρος στον Άγιο Ηλία του δήμου Ήλιδας, που επίσης βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο και η εκτίμηση είναι ότι δράστες αυτών των κλοπών είναι άνθρωποι που συνηθίζουν να αφαιρούν μεταλλικά και σιδερένια σίδερα, τα οποία διοχετεύουν σε χυτήρια, επ’ αμοιβής πάντοτε.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...