Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Είχε περάσει από την Ηλεία ο Ρουμάνος δολοφόνος


sillipsi3

Σκότωσε νεωκόρο στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη στην Αθήνα – Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τον Πύργο

 Του Γιάννη Σπυρούνη

Κλέβοντας είχε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Στην Ηλεία είχε προσαχθεί ως ύποπτος, για τέτοιες περιπτώσεις, όμως το ηλεκτρονικό σύστημα της Αστυνομίας δεν είχε να παρουσιάζει κάτι το επιβαρυντικό για αυτόν. Όμως το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τον Πύργο. Ο λόγος για έναν 27χρονο από τη Ρουμανία που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός 66χρονου νεωκόρου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 27χρονος Ρουμάνος μαζί με τη ερωμένη του και έναν συνεργό του, είχαν προσαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου ως ύποπτοι απόπειρας διάρρηξης καταστημάτων από την Ασφάλεια Πύργου. Είχαν περάσει από το αυτόφωρο και με τη έφεση που άσκησαν είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Ο 27χρονος είχε παρουσιάσει ψεύτικά στοιχεία ταυτότητας και έτσι δεν βρέθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα της Αστυνομίας, τίποτα που να τον εμπλέκει με τις αναζητήσεις για τη δολοφονία ενός 66χρονου νεωκόρου από τη Θεσσαλονίκη στις 9 Νοεμβρίου 2011.

Ωστόσο οι αστυνομικοί στην Ασφάλεια του Πύργου, είχαν ερευνήσει την διεύθυνση κατοικίας του, την είχαν επιβεβαιώσει και αν έφευγαν «αλώβητοι» από τον Πύργο. Θεωρητικά, γιατί οι δράστες νόμιζαν πως είχαν ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου για το φόνο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου διαβίβασε τα στοιχεία των Ρουμάνων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ένας αξιωματικός από την Θεσσαλονίκη, βρήκε στα στοιχεία αυτά το όνομα της ερωμένης του 27χρονου. Έτσι εστίασε σε αυτό και με την αποστολή φωτογραφιών επιβεβαιώθηκε πως ο 27χρονος που είχε δώσει άλλα στοιχεία ταυτότητας στον Πύργο, ήταν το πρόσωπο που αναζητείτο για τη δολοφονία του νεωκόρου στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας εξασφαλίσει και επιβεβαιώσει τη διεύθυνση κατοικίας του, οι αστυνομικοί της Υ.Α. Πύργου, στα Κάτω Πατήσια στην Αθήνα, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην πρωτεύουσα και έτσι με επιχείρηση που έγινε εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι του.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί λόγω καθυστερήσεων στην επιβεβαίωση μέσω δαχτυλικών αποτυπωμάτων στον Πύργο δεν είχαν την δυνατότητα να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του 27χρονου, έτσι προχώρησαν στο επόμενο βήμα με τις φωτογραφίες του και με την αποκάλυψη της διεύθυνσης κατοικίας, που οδήγησε και στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...