Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνός στην πανελλήνια πεζοπορία με αφορμή την αφή της Φλόγας





Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                  Γραφείο Τύπου 


Δελτίο Τύπου

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=4108928139&view=att&th=140e3dc8676f0ab2&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_4mTxArJVyLNsNnd60wtga&sadet=1378323032435&sads=pe40RhKANjnv91-Y5ljDeIc502c


Αρωγός και συμμέτοχος θα είναι ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην 1η Πανελλήνια πεζοπορία η οποία θα ξεκινήσει από την Κυλλήνη και θα διαχυθεί στην «Ιερά Οδό» που συνδέει την Ήλιδα με την Ολυμπία.


Η πεζοπορία θα… ακολουθήσει τα χνάρια των αθλητών οι οποίοι κατά την Αρχαιότητα μετέβαιναν απ΄ την Αρχαία Ήλιδα στην Ολυμπία στα πλαίσια του κορυφαίου γεγονότος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η  αναβίωση της διαδρομής θα ξεκινήσει στις 25 και θα ολοκληρωθεί την 29η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η Αφή της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

«Η γιορτή των πεζοπόρων, οι οποίοι θα βαδίσουν στα μονοπάτια των αθλητών της Αρχαιότητας, θα ξεκινήσει απ’ το λιμάνι της Κυλλήνης και στο σημείο που οι αθλητές μετέβαιναν δια της θαλάσσης στην ηπειρωτική χώρα για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης στο περιθώριο συνάντησης την οποία είχε με τον πρόεδρο του  φυσιολατρικού, ορειβατικού και οικολογικού συλλόγου «Επτάλοφος» κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο, την αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Δώρα Παλούκη- Κατσάπη, τον καλλιτεχνικό Δ/ντη  του Δήμου και μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργο Βούκανο, την πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας «Οι Κένταυροι» κ. Α. Αλτούνη κ.α..

Με βάση το αρχικό πλάνο που έχει καταρτιστεί, στο λιμάνι της Κυλλήνης και στο σημείο που οι αθλητές προσέγγιζαν μέσω της θάλασσας την ηπειρωτική Ελλάδα για να μεταβούν στην Αρχαία Ήλιδα, θα λάβουν χώρα –πρωί και απόγευμα- εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, αθλητικές, μουσικοχορευτικές κ.α..  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...