Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

tafos-aleksandrou

 Σύμφωνα με τη Guardian  αρχαιολόγος που συμμετείχε στις ανασκαφές στην Αμφίπολη Σερρών υποστήριξε πως δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως ο μεγαλοπρεπής τάφος που βρέθηκε στην περιοχή είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο αρχαιολόγος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε πως υπήρξε εντολή της ελληνικής κυβέρνησης να διαψευστεί πως βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, αυτό που θορύβησε την κυβέρνηση ήταν τα ευρήματα που υπήρχαν μέσα στον τάφο.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε η ασπίδα του Ηφαιστίωνα, με ερωτική αφιέρωση στον Αλέξανδρο.
Δίπλα στην ασπίδα του Ηφαιστίωνα, βρέθηκε μια κοτσίδα της Ρωξάνης.
Όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος, τα ευρήματα αποδεικνύουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αμφιφυλόφιλος, και αυτός είναι ο λόγος που η περιοχή στην οποία βρίσκεται ο τάφος του ονομάζεται Αμφίπολη.
Μέσα στον τάφο βρέθηκαν και δυο πέταλα του Βουκεφάλα αλλά ο αρχαιολόγος δήλωσε πως δεν θα πρέπει να βιαστούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και κτηνοβάτης, αφού οι συγγενείς του Αλέξανδρου μπορεί να έβαλαν τα πέταλα στον τάφο για γούρι.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, αυτό που θορύβησε την ελληνική κυβέρνηση ήταν ότι μέσα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκαν χειρόγραφοι πάπυροι με την υπογραφή του Αλέξανδρου, στους οποίους ο Αλέξανδρος παραδέχεται πως λεηλάτησε την Ασία και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.
Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται πως η αποκάλυψη για την ύπαρξη των παπύρων θα προκαλέσει σάλο και πολλές χώρες θα ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως, αν κάποιες χώρες ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις λεηλασίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να υποστηρίξει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός, ώστε τις αποζημιώσεις να τις πληρώσουν οι Σκοπιανοί.
Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...