Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ : Μονοήμερη εκδρομή !!!!!!!!!!!!!!

Ο σύλλογος Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναι ..πιστός στο καθήκον του για την ευχαρίστηση των συχωριανών του και όχι μόνο ....
Διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την
 ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

 με προορισμό τα

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ....





Χτισμένα στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη, φωλιασμένα σε
εκείνες του οροπεδίου της Ζήρειας, και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα (144 χμ συνολικά), τα Τρίκαλα Κορινθίας, έχουν πλέον αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην ατζέντα κάθε ταξιδιώτη που δεν τον καλύπτουν τα τετριμμένα και τα κλισέ... Ο καταπράσινος ορεινός προορισμός εισβάλλει όλο και πιο δυναμικά στο προσκήνιο, αποτελώντας μια από τις πλέον αγαπημένες επιλογές απόδρασης!


Νερό, αέρας & καλό κρασί…

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, χωρίζονται σε τρεις συνοικίες –την Κάτω, τη Μεσαία και την Άνω- που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση η μια από την άλλη.
Η περιοχή πήρε το όνομά της, ύστερα από εξέλιξη της αρχικής της ονομασίας που ήταν «Τρίκκη». Κατά τη περίοδο της Τουρκοκρατίας μάλιστα λέγονταν «αρχοντομαχαλάς» -η προέλευσή της ονομασίας μάλιστα, εντοπίζεται στην επιβλητική αρχιτεκτονική των κτηρίων, με τους εντυπωσιακούς υψηλούς πύργους – και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που μαρτυρά την εντυπωσιακή αισθητική των κτισμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το σημερινό τους όνομα, βασίζεται σε 3 βασικά χαρακτηριστικά της εποχής: το νερό, τον αέρα και το καλό κρασί.
 

Περιήγηση στις τρεις Συνοικίες

Η γνωριμία σας με την περιοχή ξεκινάει από τα Κάτω Τρίκαλα. Στο κέντρο του οικισμού θα δείτε την λιθόστρωτη πλατεία. Εδώ, τα ταβερνάκια θα σας δελεάσουν με τις μυρωδιές από τις λιχουδιές τους, ενώ τα χαρακτηριστικά αιωνόβια πλατάνια θα σας χαρίσουν άπειρες «δόσεις» δροσιάς και χαλάρωσης!  Η πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με τις σπάνιες τοιχογραφίες, θα σας εντυπωσιάσει.
Επόμενος σταθμός σας, η Μεσαία Συνοικία, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών, περίπου ενός χιλιομέτρου. Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, μπορείτε να το δοκιμάσετε πεζή, και να απολαύσετε μια απαράμιλλου κάλλους διαδρομή! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια στάση στο Λίκνο, ένα κατάστημα τοπικών προϊόντων που θα δείτε στην είσοδο του χωριού, και που φημίζεται για τα εξαιρετικά είδη λαϊκής τέχνης –πέραν των άλλων- που φιλοξενεί. Ανηφορίζοντας προς το χωριό, θα αντιληφθείτε την τουριστική άνθηση της περιοχής, με τα ξενοδοχεία, τα ταβερνάκια και άλλου τύπου επιχειρήσεις να ακολουθούν η μία την άλλη. Επιλέξτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο και απολαύστε υπέροχη θέα στο βουνό συνοδεία ζεστών ροφημάτων ή τοπικών μεζέδων και λιχουδιών.
Ο επίλογος γράφεται στα Άνω Τρίκαλα, που θα σας κερδίσουν με την γραφικότητα και την ανόθευτη ομορφιά τους. Ψηλοί πύργοι, σιδερένιες τεράστιες πόρτες, περίτεχνες λεπτομέρειες στα πέτρινα κτήρια είναι μερικά από τα δείγματα αρχιτεκτονικής που θα προκαλέσουν το θαυμασμό σας. Εδώ, θα δείτε και το αρχοντικό της οικογένειας των Νοταράδων, έναν διώροφο πύργο του 16ου αι. αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είναι διάσημο για τις σπάνιες εικόνες και τοιχογραφίες που φιλοξενεί.

Απόδραση στη φύση!

Πέραν των τριών συνοικιών, βρίσκεστε σε έναν τόπο, όπου η φύση οργιάζει. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Μονή του Αγίου Βλασσίου (σε κοντινή απόσταση από την Άνω Συνοικία) και να απολαύσετε μοναδική θέα στην κοιλάδα του Σύθα ποταμού και στα απέναντι γραφικά χωριουδάκια, ανεβάστε την αδρεναλίνη σας στο Χιονοδρομικό και μείνετε άφωνοι από την ομορφιά του τοπίου στην Λίμνη Δόξα.
…Σε αυτό τον τόπο, από την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσετε το πρώτο του χωριό, πρωταγωνιστές είναι η ηρεμία και η ομορφιά. Θα το νιώσετε. Στις μέρες μας τα Τρίκαλα Κορινθίας θεωρούνται, ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς. Το άπειρο φυσικό κάλλος, οι αξιόλογες υποδομές, το βουνό αλλά και η κοντινή τους απόσταση από τη θάλασσα (το Ξυλόκαστρο απέχει περίπου μισή ώρα οδικώς), τα καθιστούν μάλιστα  ιδανική επιλογή απόδρασης, για όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε: δώστε στον εαυτό σας το χρόνο που του αξίζει και επιτρέψτε απλά στην περιοχή να σας χαρίσει τα «δώρα» της!

Η εκδρομή μας δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτό το μέρος αλλά θα επισκεφτούμε την μονή του
Αγίου Βλάση ,την Λίμνη και διάφορα άλλα μέρη ...
Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε νεότερη ανάρτηση .
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους και συχωριανούς μας ότι ο σύλλογος είναι στην αναζήτηση των προσφορών για καλύτερη από άποψης τιμής της συμμετοχής .
Γιαυτό την επόμενη Τρίτη 8/10/13 θα ανακοινωθεί και η τελική τιμή συμμετοχής (η οποία κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκδρομές )

Για όποιους διστάζουν να δηλώσουν συμμετοχή λόγω ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν θα περάσουν καλά   απλά ας δουν τα βίντεο των τελευταίων εκδρομών ...Μια ματιά θα σας πείσει...
Όλα αυτά γίνονται από τον σύλλογο μας για όλους εμάς ....ΕΓΓΎΗΣΗ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΗΣ!!!!
Δείτε τα video...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...