Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Έκκληση για ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ κάνει 50χρονος καρδιοπαθής από το Βαρθολομιό!


Ευνοϊκότερους όρους, για να μπορέσει να εξοφλήσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ζητά ένας 50χρονος από το Βαρθολομιό, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.

Ο 50χρονος Δημήτρης Μαστροπαναγιώτου, ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του πριν από δύο χρόνια, όταν υπέστη έμφραγμα και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε τριπλό μπάι-πας.
Όσο ο ίδιος έτρεχε στους γιατρούς, πίσω του έτρεχαν οι υποχρεώσεις και παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δίνει κατά διαστήματα κάποια χρήματα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το χρηματικό ποσό που οφείλει σήμερα ξεπερνά τις 4.000 ευρώ!

Δεν μπορεί να ανταποκριθεί
Μόλις τον τελευταίο μήνα έλαβε την αναπηρική σύνταξη, που όπως ανέφερε ο ίδιος στο patrisnews.com, ανέρχεται σε 600 ευρώ το δίμηνο, τα οποία σαφώς δεν φθάνουν ούτε για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του, ενώ μέχρι σήμερα και από τότε που άρχισε η περιπέτεια της υγείας του, την οικογένεια συντηρεί επί της ουσίας η σύζυγός του με τα χρήματα από την εργασία της, τα οποία επίσης δεν επαρκούν…
Πριν από έναν χρόνο, εξαιτίας των οφειλών η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της κατοικίας του και ο ίδιος αναγκάστηκε να επανασυνδέσει μόνος του το ρεύμα για να μπορέσει να ζήσει με την οικογένειά του.
Τις προηγούμενες ημέρες, όμως, συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στην κατοικία του για να διακόψει οριστικά την παροχή, ωστόσο υπήρχε κάποια εμπλοκή και το συνεργείο αποχώρησε μέχρι να ξαναεπιστρέψει…
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μαστροπαναγιώτου αναζητά τρόπους για να εξοφλήσει την οφειλή του απέναντι στην ΔΕΗ, πηγαίνει από το κατάστημα της ΔΕΗ των Λεχαινών σε αυτό του Πύργου, προσδοκώντας σε κάποια ρύθμιση που θα μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά μάταια.

«Να φύγει το βάρος»
Η τελευταία ενημέρωση που είχε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στo patrisnews.com, ήταν ότι θα πρέπει να καταβάλλει αρχικά το ποσό των 2.500 ευρώ και η υπόλοιπη οφειλή να καταβληθεί σε τρεις δόσεις των 600 ευρώ.
«Δεν θέλω να μου χαρίσουν τα χρήματα, θέλω να πληρώσω αλλά θέλω να βρούμε έναν τρόπο για να μπορέσω πληρώσω αυτά τα χρήματα και να φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου. Θέλω να σεβαστούν το πρόβλημά μου και αυτό που ζητάω είναι να κάνει η ΔΕΗ ότι καλύτερο μπορεί για να μπορέσω να εξοφλήσω την οφειλή μου. Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν σκέφτονται; Πρέπει να πεθάνουμε; Θέλω να πληρώσω, αλλά να γίνει μία ευνοϊκή ρύθμιση» είπε ο κ. Μαστροπαναγιώτου, ο οποίος απευθύνθηκε ακόμη και στην τράπεζα για να ζητήσει δάνειο προκειμένου να εξοφλήσει τη ΔΕΗ, αλλά δεν βρήκε λύση…

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
 patrisnews.com,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...