Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Aμαλιάδα: «Θύματα» διαρρηκτών κατοικίες στην περιοχή Παπακασελά! (PHOTOS)


 
Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής δύο κατοικίες στην περιοχή «Παπακασελά» Αμαλιάδας, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται αφενός την απουσία των ιδιοκτητών, αφετέρου το ότι τα σπίτια βρίσκονται σε απόμερα σημεία, οπότε έδρασαν ανενόχλητοι.

Αν και κοντά στην Αμαλιάδα και την Κουρούτα, οι κατοικίες βρίσκονται σε σχετικά απομονωμένα σημεία, κατά συνέπεια εύκολος στόχος για τους διαρρήκτες, οι οποίοι έδρασαν κατά τις πρωινές ώρες, γνωρίζοντας προφανώς ότι απουσίαζαν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.
 
Από την κουζίνα
Στην περίπτωση του κ. Χρήστου Δρούλια, οι δράστες απέφυγαν να μπουν στο σπίτι από την πρόσοψη, αλλά επέλεξαν να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα της κουζίνας που βρίσκεται στο πλάι.
Οι διαρρήκτες έσπασαν την τζαμαρία και ανενόχλητοι μπήκαν μέσα στο σπίτι και έψαξαν τα πάντα.
Όταν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι επέστρεψαν στην κατοικία τους ο κ. Δρούλιας και η σύζυγός του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σπίτι «αχούρι», αφού οι διαρρήκτες είχαν ανακατέψει τα πάντα, είχαν αδειάσει ντουλάπες και συρτάρια και όπως διαπίστωσε το ζευγάρι, είχαν αφαιρέσει δύο μπιζουτιέρες με πολλά ασημένια κοσμήματα και μικρό αριθμό χρυσών κοσμημάτων.
«Είχαν σπάσει την τζαμαρία στην μπαλκονόπορτα της κουζίνας, προφανώς με το μεταλλικό κουρτινόξυλο της κουρτίνας που βρισκόταν εξωτερικά και εν συνεχεία κινήθηκαν σε όλο το σπίτι, ανακάτεψαν και πέταξαν τα πάντα» ανέφερε στο patrisnews.com ο κ. Δρούλιας.

Τους αντιλήφθηκε περίοικος
Η διάρρηξη εκτιμάται ότι έγινε γύρω στη μία το μεσημέρι, σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας του ζευγαριού, καθώς διαπίστωσε να κινείται στην περιοχή ένα άγνωστο μηχανάκι με ένα ή δύο άτομα να επιβαίνουν σε αυτό.
Βέβαια, η κυρία που αντιλήφθηκε το άγνωστο μηχανάκι προσπάθησε να ενημερώσει το ζευγάρι αλλά αντί να τηλεφωνήσει στο κινητό τους τηλέφωνο, τηλεφωνούσε στο σταθερό, γεγονός που μάλλον προκάλεσε ταραχή στους δράστες, οι οποίοι προφανώς έφυγαν πιο γρήγορα από το σπίτι, αφού άφησαν κάποια ρολόγια τα οποία αντί να τα κλέψουν τα πέταξαν όπως όπως στον καναπέ!

Παραβίασαν το παράθυρο
Εκτός από το σπίτι του κ. Δρούλια, άγνωστοι διέρρηξαν χθες και το σπίτι που διαμένει η κα Τζουλιέτα Ράπαϊ, με τον άνδρα της και τα δύο ανήλικα παιδιά της. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στo patrisnews.com, τις πρωινές ώρες που απουσίαζε με τον άνδρα της στην εργασία της, άγνωστοι παραβίασαν το παράθυρο που βρίσκεται στο σαλόνι της ισόγειας κατοικίας, μπήκαν στο εσωτερικό και χωρίς να πειράξουν τίποτα άλλο, κινήθηκαν στην κρεβατοκάμαρα και από την ντουλάπα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ περίπου και διάφορα χρυσαφικά.
Βέβαια, βρέθηκε σπασμένο και το τζάμι στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας, αλλά τελικά οι δράστες επέλεξαν να μπουν από το σαλόνι.
Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες επέλεξαν να κινηθούν από την πλαϊνή πλευρά των κατοικιών, για να μην δώσουν στόχο, αφού έδρασαν πρωινές ώρες.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...