Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου... - πρόγνωση του καιρού


iliofaneia__main

Μέχρι πότε θα κρατήσει το γαϊδουροκαλόκαιρο;

"Καλοκαιράκι του Αγ. Δημητρίου" ο λαός μας ονομάζει τις λίγες μέρες κοντά στη γιορτή του Αγίου, όπου ο καιρός είναι σαν καλοκαιρινός. Αυτές τις μέρες όμως τις αποκαλούμε και γαϊδουροκαλόκαιρο.

Ο γάιδαρος είναι ένα συμπαθές τετράποδο και το καλοκαίρι της πατρίδας μας είναι (ή ήταν;) ένα από τα ωραιότερα καλοκαίρια του κόσμου, αλλά η λέξη γαϊδουροκαλόκαιρο παραπέμπει σε κάτι που σαφώς δεν είναι ευχάριστο. Παραπέμπει σε ένα καλοκαίρι εφτάψυχο που αρνείται με πείσμα να μας εγκαταλείψει. Ένα καλοκαίρι που έχει πλέον τη δύναμη και το θράσος να κλέβει μέρες και εβδομάδες όχι μόνο από τον Σεπτέμβριο αλλά και από τον Οκτώβριο!

Ας χαρούμε λοιπόν το φετινό γαϊδουροκαλόκαιρο- την τελευταία αναλαμπή του καλοκαιριού!

Πάμε στην πρόγνωση, έτσι λοιπόν, σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έως τουλάχιστον το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου περιμένουμε καλοκαιρία. Η θερμοκρασία θα ανέλθει κατά μέσο όρο στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 20 με 21 στα ημιορεινά - ορεινά.  Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατεί αρκετή ψύχρα έως και κρύο, 10 με 11 βαθμούς κυρίως στα πιο ημιορεινά - ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

Μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...