Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Βαρθολομιό: Χωρίς μουσικούς το Μουσικό Σχολείο του νομού μας


mousiko1

Στέγαση, σίτιση και ειδικότητες, έθεσε ο Σύλλογος Γονέων στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας   

Για  παιδιά που ξεκινούν από το σπίτι τους στις έξι το πρωί για να φτάσουν στο Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού, που έχουν ακόμα και εννιά ώρες διδασκαλίας και φτάνουν να επιστρέψουν  στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας στο σπίτι τους, χωρίς αυτό το διάστημα να έχουν ένα υποτυπώδες μικρο-γεύμα,  αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, Χ. Αντωνόπουλος, μιλώντας εκ μέρους του Δ.Σ  στον Δ/ντή  της  Β/θμιας  εκπαίδευσης του νομού μας  Γ, Δημητρέλλο. 

Η αντιπροσωπεία του  Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων του Σχολείου, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της Β/ Θμιας στον Πύργο, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που θέτουν σοβαρά εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η σίτιση, (που ασφαλώς δεν έχει να κάνει με την Β/Θμια ),  η έλλειψη καθηγητών μουσικής ( όχι θεωρητικών μαθημάτων αλλά εκμάθησης οργάνων)  και το κτηριακό  είναι από τα βασικά ζητήματα  που έθεσαν  τα μέλη του Συλλόγου  στον Δ/ντή  Β/ Θμιας.

Αναπάντητο μένει το ερώτημα γιατί οι  καθηγητές αυτοί είναι οι τελευταίοι που αποφασίζει το υπουργείο να διορίσει κάθε χρονιά, είπε ο κ. Αντωνόπουλος, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρχουν διδάσκαλοι μουσικής δεν έχουν κανένα λόγο οι μαθητές να επιλέγουν το συγκεκριμένο σχολείο και να υποβάλλονται σε τόσους κόπους και θυσίες για να ακολουθήσουν ένα δύσκολο πρόγραμμα μαθημάτων γενικής παιδείας , συν αυτά της μουσικής.

«Είναι το μόνο  επιλεκτικό σχολείο , το σχολείο που ο μαθητής επιλέγει  οικειοθελώς  να παρακολουθήσει και όμως  το σχολείο αυτό το υποβαθμίζουμε» είπε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος.

«Το γεγονός και μόνον ότι υπάρχει ένα τέτοιο σχολείο στην περιοχή σας, είναι σημαντικό», ανταπάντησε ο κ. Δημητρέλλος, έστω και αν λειτουργεί  υπό αυτές τις συνθήκες.  Εξήγησε ότι  υπάρχουν προβλήματα που δεν άπτονται της δικής του αρμοδιότητας .

Από την πλευρά μου ωστόσο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ, συνέχισε. Αναφέρθηκε  στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των σχολείων με καθηγητές  για τα μαθήματα της γενικής παιδείας, κάτι που επετεύχθη και με την   καλή συνεργασία που υπάρχει  μεταξύ των μελών του ΠΥΣΔΕ.

Η μεταφορά και η σίτιση έφυγε από τους Δήμους και πέρασε στην Περιφέρεια με τον Καλλικράτη  συνέχισε και από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση των προβλημάτων αυτών. Μετέφερε μάλιστα την πληροφόρηση που έχει , ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου σε ν/σ  στη Βουλή θα περάσει και αυτό το θέμα ώστε να μην υπάρχει νομοθετικό κενό.

Για τις προσλήψεις καθηγητών , ανέφερε ότι  το υπουργείο είναι ενήμερο  για τα κενά που υπάρχουν και  συμπλήρωσε ότι έχουν δίκιο οι γονείς για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις  των καθηγητών ειδικοτήτων, ενώ  επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει θέμα στα ωρολόγια προγράμματα ή τη μεταφορά των μαθητών.

Τα μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου εν συνεχεία, επισκέφθηκαν και τον αντιπεριφεριάρχη Χ, Καφύρα με τον οποίον συζήτησαν τα θέματα της μεταφοράς και της σίτισης των παιδιών.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...