Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, κινδυνος ολικης καταστροφης του Βυζαντινου Ναου;;



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )
       <<  Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  >> ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                
    ΑΘΗΝΑ  29 / 10 / 2013
ΒΑΤΑΤΖΗ 25,       11472 ΑΘΗΝΑ
  Facebook  Panagiotis Axilleopoulos                                         
    ΓΟΥΜΕΡΟ ( ΑΡΧΑΙΟ ΑΛΥΣΙΟ )
ΤΗΛ. 6974070997  mail  goumerios@yahoo.gr               
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ 
 ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΕΑ αυτός ο ιερός τόπος
Αριθμ.Πρωτ. 511  Α.Φ.Μ. 999937524  ΙΣΤ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ          


ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                  



ΘΕΜΑ:  Ανασκαφες στην μονη ΑΣΚΗΤΗ  στο ορεινο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

Υστερα από την με 21 Οκτωμβριου 2013 Ανακοινωση μας, προς τα Μ.Μ.Ε. σχετικα με τον χειμαρο και την πλημηρισμενη θεμελιωση της μεγαλυτερης στην Ελλαδα μεταβυζαντινης Μονης  Ασκητη ( σπηλαιο ), που ανακαλυφθεικε υστερα από ανασκαφες από το Εκκλησιαστικο Συμβουλιο ΓΟΥΜΕΡΟΥ, κατω από τις οδηγιες και σε συνεργασια με την Βυζαντινη Αρχαιολογικη Υπηρεσια σας κανουμε γνωστο  ότι:

Θελουμε να συγχαρουμε  το ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ και να ευχαριστησουμε τον Δημαρχο κ. Μακη Παρασκευοπουλο γιατι αμεσα ανταποκριθηκαν στο καλεσμα μας, εστειλλαν το ειδικο οχημα και εγιναν οι πρεπουσες εργασιες
 ( χθες 28 Οκτωμβριου 2013 τελειωσαν οι εργασιες ) ουτως ώστε ο χειμαρος πλεον να μην περναει πανω, μεσα και κατω από το ( σπηλαιο ) της Μονης ΑΣΚΗΤΗ, για να συνεχιστουν απροσκοπτα οι πρεπουσες εργασιες αναστηλωσης, αυτου του μοναδικου παγκοσμιου Μνημειου το οποιο τα τελευταια χρονια εχει γινει πολος ελξεως επισκεπτων από την Ελλαδα και από ολο τον κοσμο για ολο το χρονο!!
Αυτό που πρεπει αμεσα να γινει από τον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ να βαλλει σε καποιο προγραμμα ΕΣΠΑ να κατασκευαστει ενας δρομος ( 3,5 χιλιομετρα περιπου από το χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ ) για να μπορουν οι επισκεπτες με τα Ι.Χ. αυτοκινητα τους να κατεβαινουν απροσκοπτα στο μνημειο και να το επισκεπτονται!!
Το μνημειο της μονης ΑΣΚΗΤΗ απο μονο του θα μπορει προσελκυση χιλιαδες επισκεπτες ολο το χρονο και να διανυχτερευουν στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ προς ωφελος ολων των ΗΛΕΙΩΝ!!  
Εμεις οι ΗΛΕΙΟΙ ας ενωσουμε τις δυναμεις να προστατευσουμε τα παγκοσμια μνημεια μας και να δουλεψουμε σκληρα για την αναδειξη τους και της προσελκισης επισκεπτων ολο το χρονο στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ!
Ευχαριστουμε τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Ηλειας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ και ευγνωμονουμε τα ΜΜΕ  ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και της ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμεριστη συμπαρασταση τους στις πρωτοβουλιες μας!!
                                                                         Με τιμή για το Δ.Σ.
              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   
   
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ  

         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝ  Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΡΧΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, μέλη μας, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε.

Η ΗΛΕΙΑ δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία είναι και τα ορεινά…. για όσους θέλουν ν΄ανεβούν ψηλά ..!

Τιμη και ευθυνη να καταγεσαι από την ΗΛΕΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΓΗ!!;;
η στην προστασια των καμμενων δασικων εκτασεων....
 μεχρι 3ου βαθμου και να αποδειξουν με στοιχεια πως τ' απεκτησαν διαφορετικα θα κατασχονται....μεχρι 3ου βαθμου και να αποδειξουν με στοιχεια πως τ' απεκτησαν διαφορετικα θα κατασχονται. τα εργα στην εδρα του ΔΗΜΟΥ χωριο καταγωγης του ΔΗΜΑΡΧΟΥ, τα πολιτικα κομματα δεν αντεδρασανης στην κοινωνια ειναι υποχρεωση και καθηκον των πολιτικων κομματων του 2010 στην ΕΛΛΑΔΑ
ης στην κοινωνια ειναι υποχρεωση και καθηκον των πολιτικων κομματων του 2010 στην ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ , οι δημοτικοι συμβουλοι και οι Προεδροι των Δ.Δ. τι εγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...