ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ HOT DOC


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

 http://www.koutipandoras.gr/45962/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9.html

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας,  κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Πύργου , μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 10ου τεύχους του περιοδικού HOT DOC .

Η υπόθεση αφορούσε στην «σύμβαση- πρόκληση» ύψους 1.000.000 ευρώ που υπέγραψε σε καιρό οικονομικής κρίσης και περικοπών ,  η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου με ιδιωτική εταιρεία , για τη φύλαξη του κτηρίου επί δύο χρόνια. Δηλαδή επιχείρησε να ξοδέψει  περισσότερα χρήματα και από όσα ξοδεύει για τον σκοπό αυτό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας , το Ρίο στην Πάτρα !

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας προσπαθούν να εντοπίσουν τα πρόσωπα της  διοίκησης που με τις πράξεις τους ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και να παρεπεμφθούν στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα λόγω του ποσού που φέρονται να ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.  

Στα χέρια των δικαστικών αρχών  βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2013 το υπ. Αριθ. Πρωτ. 163 «Εμπιστευτικό»  πολυσέλιδο Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας , το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του HOT DOC και επισημαίνει πλήθος άλλων σοβαρών παραλείψεων και ενεργειών που αφορούν στον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης από την διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου.

Το Πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας , επικαλείται στην έρευνά του το ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC τον Σεπτέμβρη του 2012 , την σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ στην Ηλεία Γιώργου Κοντογιάννη καθώς και το Α12/3612/2012 έγγραφο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για την εντολή εξαιρετικώς επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα συμπεράσματα του Πορίσματος των δύο Επιθεωρητών Υγείας αποτυπώνουν αναλυτικά και με λεπτομέρειες  τον μη νόμιμο τρόπο ενεργειών και τις σοβαρές παραλείψεις της διοίκησης του νοσοκομείου Πύργου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι :

Το ΔΣ του νοσοκομείου δεν προσδιόρισε και δεν αιτιολόγησε τις ανάγκες του σε προσωπικό φύλαξης .

Το ΔΣ ενέκρινε το πρακτικό δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού, χωρίς αναφορά στο όνομα της εταιρείας που κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός , στο ποσό της κατακυρωθείσας δαπάνης και την διάρκεια ισχύος της προς υπογραφή σύμβασης.

Στο Πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι προκύπτει διαφορά μεταξύ του συμβατικού μισθοδοτικού κόστους και του καταβαλλόμενου από τον ανάδοχο. Η διαφορά αυτή υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ύψος των 60.000 ευρώ περίπου σε ετήσια βάση. Συνεπώς η εταιρεία ωφελήθηκε από τη μη καταβολή του συμφωνηθέντος βασικού μισθού στους εργαζόμενους της , σε βάρος του ΓΝ Πύργου.

Η αναφορά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου Πύργου λόγω πλημμυρών δεν ευσταθεί ως δικαιολογία για την καθυστερημένη ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της υπογραφείσας σύμβασης. Γιατί οι χρόνοι που αναφέρονται δεν το αιτιολογούν καθώς οι πλημμύρες έγιναν στις 5/2/2012 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 14.5.2012…  Category: Αποκαλύψεις,http://apokalypseis.com/?p=3650

Δεν υπάρχουν σχόλια: