Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πύργος: 6,5 χρόνια κάθειρξη για τις «κατσαβιδιές»...


 
Με κάθειρξη 6 ετών και 6 μηνών, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό ως προς την έκτιση της ποινής αποτέλεσμα «πλήρωσε» ο Σ.Κ. 28 χρ. από την Πάτρα τις «κατσαβιδιές» σε ένα συντοπίτη του για τον οποίο ο 28χρονος είχε υπόνοιες ότι του έκλεψε το μηχανάκι.

Το περιστατικό διεπράχθη στις 24/1/2013. Τότε εκλάπη το μηχανάκι του 28χρονου, ο οποίος κάλεσε τον 53χρονο πατέρα του και δύο φίλους του προς αναζήτηση του δράστη.
Μετά από αρκετή ώρα εντόπισαν τον ύποπτο και ο 28χρονος που κρατούσε ένα κατσαβίδι στα χέρια του το χρησιμοποίησε ως μαχαίρι και κατάφερε αλλεπάλληλα πλήγματα στην κοιλιακή χώρα προκαλώντας του ζημιές στο νεφρό.
Χθες η υπόθεση εισήχθη στο Κακουργιοδικείο Πύργου με κατηγορούμενους τον 28χρονο ως αυτουργό, τον πατέρα του για απλή συνέργεια και τον ένα εκ των δύο φίλων του για τον ίδιο λόγο. Ο άλλος φίλος επειδή ήταν ανήλικος θα δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων. Ο πατέρας του 28χρονου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών εξαγοράσιμη προς 3 ευρώ ημερησίως με την έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.
Του δικαστηρίου προήδρευσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Ηλείας Χρυσούλα Δημητριάδου, ενώ την Εισαγγελική έδρα κατείχε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών Ανθούλα Μπούμα λόγω κωλύματος του Εισαγγελέα Ηλείας.
Το δικαστήριο όρισε αυτεπαγγέλτως ως συνήγορο υπεράσπισης του  πατέρα και του φίλου τον δικηγόρο Πύργου Μάριο Καραμάνη επειδή ο ορισθείς, από τον 28χρονο, συνήγορος εκπροσώπησε μόνον αυτόν και όχι τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο στάθηκε και στο θέμα της κλοπής, αν δηλ. διαπράχθηκε από το θύμα ή όχι, με ορισμένους μάρτυρες να ανασκευάζουν τις αρχικές τους καταθέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να αποφασίσει το δικαστήριο να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας στην ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ψευδορκίας.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...