Ηλεία: "Ο Παρδάκης, ο Γιαννόπουλος και ο Ουζούνογλου . . ." - Οι "έλληνες" Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές


mpala1

Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πύργου με πλαστά δελτία – Προσαγωγές μετά από ένσταση του Αλφειού Επιταλίου

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τρεις Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές φέρονται να εμπλέκονται μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας του Ολυμπιακού Πύργου σε υπόθεση πλαστογραφίας  για την έκδοση δελτίων ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών, με τους πρώτους να φέρουν ελληνικά επώνυμα. Μια παράδοξη περίπτωση «ελληνοποίησης» ποδοσφαιριστών με πλαστές ταυτότητες προκειμένου να αγωνιστούν στη Α2 Τοπική κατηγορία της Ηλείας!!!

Την υπόθεση έφερε στο φως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου μετά από ένσταση που κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες στην ΕΠΣ Ηλείας, παράγοντες του Αλφειού Επιταλίου, όταν η ομάδα τους ηττήθηκε με 4-2 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Λαμπετίου στις 9 Νοεμβρίου.

Οι παράγοντες του Αλφειού κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των τριών έγχρωμων παικτών, ηλικίας 21, 28 και 28 ετών, που πέρα από τις αθλητικές κυρώσεις, η υπόθεση έχει και σοβαρές νομικές συνέπειες.

Πρόκειται για μια υπόθεση που οι καλά μυημένοι στα αθλητικά δρώμενα της Ηλείας, γνώριζαν πως κάτι παράτυπο έκρυβε, όχι όμως με τους ίδιους αθλητές ως πρωταγωνιστές. Μετά την καταγγελία των παραγόντων του Αλφειού Επιταλίου, όμως ξεκίνησε η διερεύνηση. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μετέβησαν χθες στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι τρεις ποδοσφαιριστές από τη Νιγηρία και προσήχθησαν για να καταθέσουν σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

Παράλληλα ζητήθηκαν από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας οι φάκελοι των τριών ποδοσφαιριστών. Όπως αποδείχθηκε στις αιτήσεις των δύο εξ αυτών του 21χρονου και του πρώτου 28χρονου, υπήρχαν οι φωτογραφίες τους στις αιτήσεις μεταβολής, με τον πρώτο να ονομάζεται «Γιαννόπουλος» ηλικίας 25 ετών και του δεύτερου με το επώνυμο «Ουζούνογλου» ηλικίας 19 ετών.

Τα δελτία ταυτότητας που είχαν προσκομίσει με την αίτηση μεταβολής άνηκαν σε άλλα άτομα ελληνικής υπηκοότητας και προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα πως ήταν πλαστά. Ο τρίτος ποδοσφαιριστής έφερε το επώνυμο «Παρδάκης» ηλικίας 24 ετών, δεν είχε προσκομίσει δελτίο αστυνομικής ταυτότητα

ς καθώς λόγω του ότι είχε αγωνιστεί σε άλλη ομάδα της χώρας πριν, δεν απαιτείτο κάτι τέτοιο. Τις αιτήσεις φέρεται να κατέθεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πύργου και να παρέλαβε στην ΕΠΣ Ηλείας η γενική γραμματέας. Οι ποδοσφαιριστές ανέφεραν πως ποτέ δεν μετέβησαν οι ίδιοι να καταθέσουν αιτήσεις υπογεγραμμένες από τους ίδιους, ενώ ο πρόεδρος κατείχε τα δελτία όλων των ποδοσφαιριστών για να τα χρησιμοποιεί στους αγώνες της ομάδας.

Οι αστυνομικοί έκαναν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του προέδρου όπου βρέθηκε η κατάσταση υγείας ποδοσφαιριστών της σεζόν 2012-2013, που αναγράφονται και τα παραπάνω ονόματα που φέρουν πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από τις Αρχές.
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ