Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πύργος: Ενέδρα από πέντε σε 67χρονο - Το λήστεψαν με λεία 20.000 ευρώ


xylo

Το απόγευμα του Σαββάτου τη Βαρβάσαινα - Συνελήφθησαν δύο νεαρά κορίτσια 21 και 17 ετών.

Του Γιάννη Σπυρούνη

Θύμα μιας οργανωμένης ληστείας από δύο νεαρές ελληνίδες και τρεις αλβανούς, έπεσε ένας 67χρονος το απόγευμα του Σαββάτου στην Βαρβάσαινα. Οι δράστες έφυγαν με το ποσό των 20.000 ευρώ, αφού πρώτα χτύπησαν το θύμα τους. Οι Αρχές κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να συλλάβουν τις δύο ελληνίδες, ενώ οι αλβανοί εκτιμάται πως έχουν διαφύγει στη χώρα τους.

Οι πέντε δράστες γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του 67χρονου, σχεδίασαν τη ληστεία για να αποσπάσουν τα χρήματα που είχε και συνήθιζε να έχει πάνω του. Έτσι οι τρεις αλβανοί χρησιμοποίησαν ως «δόλωμα» για να προσεγγίσουν τον 67χρονο, δύο νεαρές γυναίκες, δύο αδελφές από τον Πύργο, ηλικίας 21 και 17 ετών. Η μεγαλύτερη ήταν αυτή που κανόνισε να συναντηθούν το θύμα με τη 17χρονη αδερφή της.

Αυτό έγινε περίπου στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια ερημική αγροτική τοποθεσία στη Βαρβάσαινα. Οι δύο από τους αλβανούς ηλικίας 31 και 17 ετών κρύφτηκαν πίσω από τη βλάστηση και περίμεναν. Οι δυο αλλοδαποί, αφού επιτέθηκαν και χτύπησαν τον 67χρονο, του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 20.000 ευρώ που είχε στη κατοχή του και τράπηκαν σε φυγή με όχημα στο όποιο τους ανέμενε ο 55χρονος συνεργός τους.

Ο 67χρονος κατάφερε να βρει τη δύναμη να επιστρέψει σπίτι του και αργότερα κατήγγειλε το γεγονός στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι πέντε δράστες, ενεργώντας από κοινού, προαποφάσισαν και οργάνωσαν ληστεία, με διακριτούς ρόλους ο καθένας, σε βάρος 67χρονου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία. Από την άμεση και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και των πέντε δραστών, ενώ από τις έως τώρα αναζητήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο δράστιδες τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πύργο.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή. Οι τρεις αλβανοί εκτιμάται πως αμέσως μετά την ληστεία, κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με την Αλβανία και διέφυγαν στη χώρα τους.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...