Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Πρόσκαιρη βελτίωση σήμερα Παρασκευή - Έντονη κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση


sat24lΑπό την Τρίτη έρχεται η πρώτη ψυχρή εισβολή

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Πέμπτη στην Ηλεία και κυρίως μετά το μεσημέρι, όπου τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια του νομού ήταν κατά τόπους ισχυρά, ευτυχώς όμως χωρίς μεγάλη διάρκεια. Τα ισχυρότερα φαινόμενα, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν στην ορεινή Ανδρίτσαινα με το ύψος βροχής να ξεπερνά εκεί τα 40 χιλιοστά, σαφώς λιγότερα από τα προγνωστικά.

Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ένα νέο σύστημα θα επιδεινώσει και πάλι τον καιρό της περιοχής μας. Την Κυριακή περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αναμένεται να είναι ισχυρά και να έχουν διάρκεια. Βροχερός καιρός θα επικρατήσει και το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη. Η θερμοκρασία σε φθίνουσα πορεία από την Κυριακή. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την Τρίτη έρχεται πολύ κρύο, ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του νομού. Την Τετάρτη δεν φαίνεται να ξεπερνά το μεσημέρι τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, +3 με +4 στα ορεινά, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός. Την εξέλιξη της πρώτης ψυχρής εισβολής του φετινού χειμώνα θα την δούμε καλύτερα σε νεότερες προγνώσεις. 

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Σήμερα Παρασκευή 22/11, περιμένουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Σύντομες τοπικές μπόρες δεν αποκλείονται. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18 με 19οC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
 
Το Σάββατο 23/11, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 12 με 13oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 18 με 19οC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
 
Την Κυριακή 24/11, περιμένουμε άστατο καιρό, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία γρήγορα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16οC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί 6, έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 
 
Την Δευτέρα 25/11, περιμένουμε κατά περιόδους ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 9 με 10oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16οC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Τρίτη 26/11, περιμένουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Πιθανότητα πρώτων χιονοπτώσεων στα ορεινά. 
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 08:20 , 22-11-2013
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...