Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οι "άστεγοι" του Πύργου βρήκαν τον "παράδεισό" τους στη Μάνη

astegoi1a

Με σπίτι και δουλειά η πενταμελής άστεγη οικογένεια από τον Πύργο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μια νέα ζωή περίμενε τον Παναγιώτη τη Χριστίνα και τα τρία τους παιδιά από τον Πύργο, μετά τα δημοσιεύματα του ilialive.gr και της Πρωινής. Η οικογένεια που για έξι μήνες έζησε άστεγη, κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα δίπλα στην εθνική οδό, μετά την πανελλήνια διάσταση που έλαβε το θέμα, βρήκαν στέγη και δουλειά για τον πατέρα. Οι προτάσεις ήταν αρκετές. Όμως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η οικογένεια επέλεξε το καλύτερο δυνατό από πολλές πλευρές, μετακομίζοντας στη Μάνη της Λακωνίας.

Μιλώντας χθες με τον Παναγιώτη στο τηλέφωνο, μας ενημέρωσε για τη νέα ζωή της οικογένειας. Για τα χαμόγελα που επέστρεψαν στα πρόσωπά τους, για τη ζεστασιά που βρήκαν σε έναν ξένο τόπο, για τη δουλειά που βρέθηκε και θα τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους. Μετακόμισαν σε μια εξοχική κατοικία περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από την Αερόπολη.

Μια κατοικία μεγάλη, που καλύπτει τις ανάγκες της πενταμελούς οικογένειας. Ο εφιάλτης του κρύου και της βροχής, εξαφανίστηκε. Από την 1η Νοεμβρίου όλα άλλαξαν. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, οικογενειάρχης και ο ίδιος ευαισθητοποιήθηκε από τα δημοσιεύματα μας και χωρίς καμία καθυστέρηση κινήθηκε άμεσα, βρήκε την οικογένεια και ανέλαβε τη μεταφορά τους από την Κόρινθο όπου μετέβησαν στην Λακωνία.

Η οικογένεια του Παναγιώτη και της Χριστίνας, δεν θα πληρώνει ενοίκιο και το σπίτι τους παραχωρήθηκε τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Θα βοηθηθούν ώστε να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης. Παράλληλα ο Παναγιώτης βρήκε δουλειά, αρχικά σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ παράλληλα μαθαίνει την τέχνη του εικονολήπτη, για να εργαστεί και ως κάμεραμαν σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής. Αν χρειαστεί μπορεί να κάνει και άλλες δουλειές, μέσα από προτάσεις που έχει δεχθεί.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, βρίσκει διάφορες δουλειές για να κάνει. «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή. Ευχαριστούμε πολύ τόσο εσάς για τη βοήθεια, όσο και τον κόσμο που μας αγκάλιασε και είχε να μας προσφέρει ότι μπορεί. Τα παιδιά μας είναι μια χαρά είναι χαρούμενα που βρισκόμαστε εδώ με ασφάλεια, όχι στο δρόμο, όχι στο κρύο». Τον ρωτήσαμε για την επιλογή της οικογένειας να απομακρυνθεί από την Ηλεία, αν και υπήρχαν προτάσεις στο νομό. «Πιστεύω ότι είναι καλύτερα που φύγαμε από τον Πύργο.

Από τη μια ήταν μια πρόταση με σπίτι και εργασία και έτσι μπορούμε να παλέψουμε με καλύτερες προϋποθέσεις για την καινούργια μας ζωή. Από την άλλη φύγαμε για να μην μείνουν οι άσχημες εικόνες που είχαν τα παιδιά μας στον Πύργο. Να μην θυμούνται, να μη νοιώθουν άσχημα που ζήσαμε όσο ζήσαμε στο δρόμο. Αυτά αποτελούν πληγές που εμείς θέλουμε να κλείσουμε. Έτσι ήρθαμε στην Αερόπολη» μας εξήγησε ο Παναγιώτης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...