Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Όμηροι της... πλημμύρας οι κάτοικοι στα Σαβάλια!


«Όμηροι» των πλημμυρών ζουν κάτοικοι συνοικίας του δημοτικού διαμερίσματος Σαβαλίων του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία των ιθυνόντων, των ακαθάριστων καναλιών , των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών και εν κατακλείδι της έλλειψης μέριμνας για την προστασία της περιοχής.

Το πρόβλημα βιώνουν οι κάτοικοι που διαμένουν στην οδό Κολοκοτρώνη σε μια περιοχή που φέρει το όνομα «Λάκκα Καρακάξα» και οι οποίοι τον Μάρτιο του 2013 εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων και τότε κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τους απεγκλωβίσει και για να απομακρύνει τα νερά από τις ισόγειες κατοικίες.

Το νερό έφθασε τους 80 πόντους
Ανάλογη εικόνα, αλλά μικρότερης έκτασης, καταγράφηκε και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς το νερό της βροχής που συσσωρεύθηκε στο δρόμο και στις αυλές των σπιτιών, άγγιξε τους 80 πόντους και οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους.
«Επί μιάμιση ώρα βρισκόμουν στο δρόμο με το αυτοκίνητο, περιμένοντας να υποχωρήσουν τα νερά, να πέσει η στάθμη, για να μπορέσω να πάω στο σπίτι μου» λέει χαρακτηριστικά στο patrisnews.com ο κ. Διονύσης Γαλούνης, ο οποίος έχει ενοχλήσει κατ’ επανάληψη, τον δήμο Ήλιδας, τον ΤΟΕΒ, ακόμη και την Περιφερειακή διοίκηση Ηλείας, αναζητώντας λύση, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.


Δεν βρίσκουν διέξοδο τα νερά

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, στην περιοχή έχει καλυφθεί ένα μεγάλο καναλέτο και τα υπάρχοντα καναλέτα είναι πολύ μικρά για να δεχτούν το μεγάλο όγκο των νερών, όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα νερά να μην βρίσκουν διέξοδο κατά συνέπεια πλημμυρίζει ο δρόμος και τα σπίτια.
Στα πεζοδρόμια που έχουν κατασκευαστεί δεν έχουν προβλεφθεί ικανά φρεάτια ομβρίων υδάτων για να καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ ένα αποστραγγιστικό κανάλι του ΤΟΕΒ παραμένει ακαθάριστο, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει σε κάθε βροχόπτωση.
«Τον περασμένο Μάρτιο “πνιγήκαμε” και τώρα έχουμε πάλι τα ίδια. Έχουν κλείσει το μεγάλο καναλέτο του ΤΟΕΒ για να γίνει πλατεία και τα μικρά κιούκια που έχουν βάλει δεν επαρκούν για να τραβήξουν το νερό. Τα πεζοδρόμια είναι κλεισμένα, δεν υπάρχουν αγωγοί για τα όμβρια και τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο και με την πολλή βροχή τα νερά ανεβαίνουν στο δρόμο και γίνεται ποτάμι στην περιοχή. Το κανάλι του ΤΟΕΒ είναι ακαθάριστο, έχω πάει σε όλους αλλά δεν εμφανίζεται κανείς, όλοι αδιαφορούν. Αυτά είναι τα χάλια τους. Ούτε λάμπες φωτισμού δεν υπάρχουν και ο πρόεδρος μου είπε να τις αγοράσω μόνος μου» καταγγέλλει ο κ. Γαλούνης.
Κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, κάποια κοτόπουλα πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Αυτό που ζητούν, είναι να γίνουν παρεμβάσεις για να μην κινδυνεύουν την επόμενη φορά.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...