Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: 29χρονος Αλβανός δράστης ληστείας στον Καρδαμά


sillipsi3

Είχε συμβεί σε βάρος 83χρονου τον περασμένο Μάρτιο

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν μισό χρόνο περίπου σε βάρος 83χρονου ημεδαπού στο Καρδαμά Αμαλιάδας.

Για την περίπτωση αυτή, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι δυο ομοεθνείς συνεργοί του συλληφθέντα, των οποίων τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από τις Αρχές.
Ειδικότερα, την 31-3-2013 τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία 83χρονου ημεδαπού στο Καρδαμά Αμαλιαδας, ακινητοποίησαν το παθόντα με την απειλή πιστολιού και χτυπώντας τον με τη λαβή του όπλου στον κρόταφο τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού αφαιρώντας ακόμα 1200 ευρώ και δυο κυνηγετικές καραμπίνες.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας αξιοποίησαν στοιχεία, που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την εμπλοκή των τριών δραστών στη συγκεκριμένη ληστεία.

Ο 29χρονος δράστης συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε κατάστημα εποχιακών ειδών που εργαζόταν στην Αμαλιάδα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια μεταλλική σιδερογροθιά και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε επίσης ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κυπαρισσίας για ληστεία κατά συναυτουργία που είχε διαπράξει στις 18-4-2013 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο συνεργών του συνεχίζονται.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...