Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

“Νέα εποχή” για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών






Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                     Γραφείο Τυπου  


Δελτίο Τύπου


Σε μια νέα εποχή, απόλυτα συνδεδεμένη με το σήμερα εισέρχεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη των Λεχαινών.
Mετά τον απεγκλωβισμό της απ’ την
αφάνεια και την μετακόμισή της στο αρχοντικό Μαστροβασίλη, η Βιβλιοθήκη εξοπλίζεται, εξελίσσεται και ενισχύεται με τεχνολογικά μέσα, νέους τίτλους βιβλίων κ.α..
 Με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας- Κυλλήνης  σε πολύ σύντομο χρόνο θα υλοποιηθούν έργα προϋπολογισμού 41.802 ευρώ.
Οι πόροι θα προέρθουν από το LEADER+ στο οποίο έχει ενταχθεί και εγκριθεί η αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Λεχαινών και σε άμεσο χρόνο το έργο θα προκηρυχθεί. Σημειώνεται δε, ότι στα πλαίσια του προγράμματος αναβάθμισης θα γίνει ψηφιοποίηση και του υλικού του μεγάλου πεζογράφου Α. Καρκαβίτσα.
Οι εργασίες για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Λεχαινών ξεκίνησαν με την συνδρομή Βιβλιοθηκονόμων στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας το 2012 και το έργο θα ολοκληρωθεί με  τους προσληφθέντες Πληροφορικής στα πλαίσια της υλοποίησης αντίστοιχου προγράμματος που τρέχει από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τις τεχνική περιγραφή του έργου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα εξοπλιστεί με εξοπλιστεί με: Scanner (σαρωτή βιβλίων και εγγράφων), Server , μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, σύστημα αποθήκευσης μεγάλου όγκου ψηφιακών δεδομένων, ηλεκτρονικό υπολογιστή με δυνατότητα ανάγνωσης και αναζήτησης με σύστημα Braille και το απαραίτητο λογισμικό. Επίσης θα γίνει προμήθεια βιβλιοστασίων και νέων βιβλίων (μυθιστορήματα – ιστορικά) για νήπια, για παιδιά ηλικίας 2-9 ετών αλλά και για νέους. Θα δημιουργηθούν τέλος δύο νέοι θεματικοί τομείς: Αγροτικής Βιβλιοθήκης & Τουριστικής Βιβλιοθήκης (Ελληνόγλωσση – Ξενόγλωσση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...