Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Πρώτα στοιχεία για την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόγνωση


kairos

Το 2013 πιθανότατα θα μας αποχαιρετήσει με κακοκαιρία

Πολύ νερό δίνει η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει από χθες την Ηλεία. Κατά τόπους το ύψος βροχής φτάνει ή και ξεπερνά τα 50 λίτρα το τετραγωνικό.  Παράλληλα, στα παράκτια οι νοτιοανατολικοί άνεμοι έπνεαν με ριπές που ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Στο Κατάκολο ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ριπές στα 123,9 χιλιόμετρα την ώρα! 

Βαθμιαία τα φαινόμενα εξασθενούν. Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα. 

Το βαρομετρικό χαμηλό που ήδη μας επηρεάζει δεν είναι το τελευταίο του 2013. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο χρόνος φαίνεται να μας αποχαιρετά με κακοκαιρία καθώς ένα νέο σύστημα φαίνεται να μας επηρεάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάλι με νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε μια με δύο ημέρες ακόμα για να μιλήσουμε με ασφάλεια για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Το Σάββατο 28/12 περιμένουμε νωρίς το πρωί πιθανότητα τοπικών βροχών. Γρήγορα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 29/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 4 με 5oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Δευτέρα 30/12 περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία το πρωί, 4 με 5oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι.

Την Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.  Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr: http://www.metar.gr/camera/ilias/
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 15:45 , 27-12-2013
Ανανεώθηκε --:-- , 27-12-2013
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...