Ηλεία: Σταματούν οι βροχές - Πολύ κρύο με παγετό τα πρωινά – Αναλυτική πρόγνωση


krio

Πιθανότητα για λίγες και ασθενείς βροχές το Σάββατο

Αισθητή πτώση της θερμοκρασία σημειώθηκε την Τρίτη με χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται από 800 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή Αρχ.Ολυμπία και από τα 900 στην Ανδρίτσαινα. Αρκετό νερό, ποτιστικού χαρακτήρα, σημειώθηκε στα πεδινά. 
 
Υποχωρούν σήμερα Τετάρτη τα φαινόμενα. Κατάλληλος καιρός για εξωτερικές εργασίες το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή. 

Το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα για λίγες και ασθενείς τοπικές βροχές, ωστόσο θα είναι πρόσκαιρη η μεταβολή αυτή, καθώς μέχρι το τέλος της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τι μέγιστες τιμές, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί θα επικρατεί πολύ κρύο και τοπικά παγετός ακτινοβολίας με εξαίρεση το πρωινό του Σαββάτου.

Από την Κυριακή και τουλάχιστον έως την Τρίτη, δεν προβλέπονται φαινόμενα. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Σήμερα Τετάρτη 4/12, περιμένουμε ηλιοφάνεια με κατά περιόδους αρκετές νεφώσεις. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 13 με 14 στα πεδινά, 8 με 9 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι μέτριοι 5μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 5/12, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4 στα πεδινά, -2 με -1 στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15 στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. 
 
Tην Παρασκευή 6/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4 στα πεδινά, -2 με -1 στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16 στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο, στρέφονται σε νοτιοδυτικούς έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 7/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας με πιθανότητα για λίγες και τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10 στα πεδινά, 5 με 6 ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16 στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί μέτριοι 5, από το μεσημέρι βόρειοι - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Κυριακή 8/12, την Δευτέρα 9/12 και την Τρίτη 10/12, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, μηδέν με +1 κυρίως στις γνωστές στην θερμοκρασιακή αναστροφή περιοχές, το μεσημέρι μέγιστες τιμές 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ. 
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης 
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ