Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων στον δήμο Ήλιδας

Με μικρή προσέλευση ξεκίνησε προχθές η διανομή τροφίμων στον δήμο Ήλιδας, για τις οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Η διανομή γίνεται από τον δήμο Ήλιδας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση και χθες επρόκειτο να παραλάβουν τρόφιμα οι δικαιούχοι το επίθετο των οποίων ξεκινά από (Α) έως και (Κ), ωστόσο προσήλθαν οι μισοί περίπου από όσους ήταν στη λίστα.


Η διανομή τροφίμων αφορά σε 420 οικογένειες του δήμου Ήλιδας, οι οποίες έχουν χαμηλά εισοδήματα, είχαν υποβάλει δικαιολογητικά και έλαβαν τη σχετική έγκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ομαλά η διαδικασία
Η διανομή γίνεται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στην πλατεία Ανεμομύλου, από υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του δήμου Ήλιδας, ενώ τόσο ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Πέτρος Παπαδάτος, που επισκέφθηκαν χθες το πρωί το χώρο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ομαλότητα διεξαγωγής της διαδικασίας.
Σήμερα, η διανομή θα συνεχιστεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, για τους δικαιούχους που το επίθετό τους ξεκινά από (Λ) έως και (Ω) και από αύριο θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά όσοι δεν προσήλθαν, προκειμένου μέχρι την Παρασκευή να μεταβούν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου για να παραλάβουν τις ποσότητες τροφίμων που δικαιούνται, βάσει της οικογενειακής τους κατάστασης.
Η διανομή σε αυτή τη φάση αφορά σε ζυμαρικά και κεφαλογραβιέρα, ενώ στην πορεία θα γίνει διανομή φέτας, γραβιέρας και ελαιολάδου.
«Η πρώτη ημέρα κύλησε απόλυτα ομαλά και το ίδιο ομαλά ελπίζουμε να συνεχιστεί και την δεύτερη ημέρα. Βέβαια, η προσέλευση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ήρθαν περίπου οι μισοί από αυτούς που περιμέναμε και από Τετάρτη θα τους ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά για να προσέλθουν όλοι μέχρι την Παρασκευή» σημείωσε μιλώντας στο patrisnews.com ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Πέτρος Παπαδάτος.
Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια για να ενταχθούν στο πρόγραμμα διανομής και οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη αλλά απορρίφθηκαν και ο κ. Παπαδάτος  στη δήλωσή του κάνει λόγο για «τιμωρία», αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με τους ανθρώπους που έκαναν το λάθος να υποβάλλουν διπλές αιτήσεις και έχουν απορριφθεί. Αυτό μοιάζει σαν τιμωρία για αυτούς και για εμάς, όμως αυτό δεν αναιρεί την μεγάλη ανάγκη που έχουν για υποστήριξη. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε με κάθε τρόπο να υποστηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που έχουν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα».


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ