Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Αγαπούν τον τόπο τους, με τα στραβά του! - Τα παιδιά και οι νέοι της πόλης μιλούν για τον τόπο τους

 
Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου και πάντοτε είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους μεγάλους, γι’ αυτό και η γνώμη τους μετράει… Ή, για την ακρίβεια θα έπρεπε να μετράει… Γιατί τα παιδιά, οι έφηβοι, η νέα γενιά, έχουν πολλά να πουν, αρκεί να έχουμε την διάθεση να τους ακούσουμε, να τους νιώσουμε, να τους πιστέψουμε και γιατί όχι, να υιοθετήσουμε πολλά από αυτά που προτείνουν…

Και οι νέοι της Αμαλιάδας αποδεικνύουν ότι είναι σκεπτόμενοι, έχουν άποψη και προτείνουν! Προτείνουν, για τον τόπο τους, για την πόλη που ζουν, την πόλη που γεννήθηκαν και πηγαίνουν σχολείο, την πόλη που μοιράζονται τις αγωνίες και τα όνειρά τους.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» για την πόλη τους, συνειδητοποιείς ότι τα παιδιά δεν είναι απλά περαστικοί στους δρόμους, το αντίθετο μάλιστα, παρατηρούν, εντοπίζουν πράγματα και έχουν άποψη για όλα όσα πρέπει να αλλάξουν.
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι σε γενικές γραμμές εντοπίζουν πολλά θετικά στοιχεία, τους αρέσουν πολλά, τους λείπουν όμως πράγματα, όπως για παράδειγμα χώροι δραστηριοτήτων και οι περισσότεροι προτείνουν τη δημιουργία ενός κέντρου νεότητας.
Τα παιδιά αγαπούν το πράσινο και ζητούν περισσότερο πράσινο στην πόλη και περισσότερα πάρκα, ενώ δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τις λακκούβες στους δρόμους.
Επισημάνσεις κάνουν και για το θέμα της καθαριότητας, αφού όπως υποστηρίζουν χρειάζεται λίγη «προσοχή παραπάνω», ζητούν περισσότερους χώρους στάθμευσης και καλύτερη χρήση των ποδηλατοδρόμων, βελτίωση στις γειτονιές, ενώ δεν παραλείπουν να σταθούν και στα αρνητικά των μικρών κοινωνιών!
Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό σημείο που τα παιδιά συμφωνούν και συμφωνούν με την καρδιά τους: Ότι, αγαπούν την πόλη τους!


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...