Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κατάκολο: Επιχείρηση διάσωσης για ναύτη φορτηγού πλοίου που τελικά εξέπνευσε


nautis1

39χρονος Φιλιππινέζος αφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι - Είχε χτυπήσει σοβαρά στο πλοίο που εργαζόταν εν πλω.

nautis2nautis3Μαύρα Χριστούγεννα για το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου Urban Ever που έχασε αιφνίδια ένα από τα μέλη του. Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, για την οργάνωση επιχείρησης μεταφοράς ενός 39χρονου υπηκόου Φιλιππίνων, μέλους πληρώματος του προαναφερθέντος πλοίου.

Το Urban Ever ταξίδευε από την Ριέκα της Κροατίας για τον Πειραιά έμφορτο με δεκάδες κοντέϊνερ. Κάτω απο συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ο 39χρονος ναύτης φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια από πτώση - σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Άμεσα ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε σήμα για βοήθεια από τα ανοιχτά της Ζακύνθου, για μεταφορά του ναύτη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων έδωσε εντολή για να προσεγγίσει το πλοίο στο Κατάκολο όπου το ρυμουλκό Αλφειός, ανέλαβε να πλησιάσει στο πλοίο στα ανοιχτά του λιμανιού και να παραλάβει τον τραυματία.

Όμως τότε φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του και να σβήνει η αναπνοή του. Φτάνοντας στο λιμάνι όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ναύτης εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διαταχθεί νεκροψία - νεκροτομή για να φανούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου ναύτη, ενώ το πλοίο συνεχίζει την πορεία του για το λιμάνι του Πειραιά.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...