Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στον Πύργο

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.
Δράστες είναι δύο ημεδαποί, ένας 21χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι δράστες, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία έπειθαν, ότι είναι ασφαλιστές συγγενικών τους προσώπων και τους χρωστούν χρήματα για εξόφληση δόσεων ή αγορών που δήθεν είχαν πραγματοποιήσει. Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι δύο δράστες :
Την 28-4-2012 το πρωί, στην Μυρτιά Ηλείας, έπεισαν 83χρονο ημεδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και εν συνεχεία με το πρόσχημα να του παραδώσουν εξοφλητικό τιμολόγιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου, επιβιβάστηκε στο όχημα τους όπου κατά τη διαδρομή τον αποβίβασαν από το αυτοκίνητο αφαιρώντας του το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ.
Την 13-7-2012 το πρωί, στον Πύργο, έπεισαν 72χρονη ημεδαπή, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για υποτιθέμενη οικονομική οφειλή αγοράς ασφαλιστηρίου συμβολαίου του γιού της.
Την 3-8-2013 το μεσημέρι, στον Πύργο, έπεισαν 87χρονο ημεδαπό, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ για υποτιθέμενη οικονομική οφειλή αγοράς ασφαλιστηρίου συμβολαίου του γιού του.
Την 3-8-2013 το μεσημέρι, στον Πύργο, έπεισαν 93χρονο ημεδαπό, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ για υποτιθέμενη οικονομική οφειλή αγοράς φαρμάκων του γαμπρού του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...