Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πατατοπαραγωγοί : Μετά τις βροχές, ο πάγος στην Ηλεία



patata.JPG

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας κ. Τσουκαλάς.

Όσες πατάτες δεν καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, καθώς ήταν αδύνατον να μπουν στα χωράφια οι παραγωγοί να τις συλλέξουν, τώρα είναι αντιμέτωπες με έναν άλλο «εχθρό» τον πάγο.

Η συγκομιδή της πατάτας είχε  ξεκινήσει κανονικά ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιοι παραγωγοί τόσο στην Ηλεία όσο και την Αχαΐα που λόγω των βροχών που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να μπουν ακόμα στα χωράφια τους. Η τιμή παραγωγού αυτή την περίοδο κυμαίνεται στα 35 με 38 λεπτά το κιλό. Η συγκομιδή αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο.

«Στην καλύτερη περίπτωση η παραγωγή μας δεν ξεπερνάει τα 1,5 τόνους το στρέμμα ενώ η τιμή κυμαίνεται στα 30 με 35 λεπτά το κιλό. Μετά και τις φετινές ζημιές οι παραγωγοί στην περιοχή μου θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχοληθούμε και του χρόνου με την καλλιέργεια», φέρεται να δηλώνει ο παραγωγός .Ανδρέας Ψαχούλιας,  από Δουνέιικα. Για την φετινή πορεία της συγκομιδής ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας αναφέρει, ότι οι πατατοπαραγωγοί είναι προβληματισμένοι σχετικά με την πορεία της φετινής συγκομιδής. 

Μετά ετά τις έντονες βροχοπτώσεις που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τους παγετούς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι τιμές αυτή την περίοδο ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος ξεκινώντας από τα 30 λεπτά το κιλό και φθάνουν έως 38 λεπτά/κιλό.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...