Το τρίτο ραντεβού Ολυμπιακού-Γιουνάιτεντ


Αναδρομή στις προηγούμενες αναμετρήσεις

Λίγες ομάδες μπορούν να καυχηθούν πως έχουν καλή παράδοση απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους, στους «16» του φετινού Champions League, με τις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους να είναι για την ίδια διοργάνωση στη φάση των ομίλων. Οι «κόκκινοι» διάβολοι» μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς με 12-2 γκολ.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στις 10/10/2001 στο ΟΑΚΑ, με τη Γιουνάιτεντ να επικρατεί 2-0 με γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο 66’ και του Άντι Κόουλ στο 82’. Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς (80’ Αλεξανδρής), Κωστούλας (70’ Οφορίκουε), Ζέτερμπεργκ (66’ Νινιάδης), Ανατολάκης, Βενετίδης.


Μόλις 13 μέρες μετά στην άτυπη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει 3-0 με τέρματα των Όλε-Γκούναρ Σολσκιερ στο 79’, Ράιαν Γκιγκις στο 88’ και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στο 94’. Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Γιαννακόπουλος (83’ Ρόμπερτς), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (46’ Πουρσανίδης), Οφορίκουε, Κόντης, Αλεξανδρής (63’ Άλβες), Ανατολάκης.


Ένα χρόνο μετά η μοίρα έφερε ξανά αντιμέτωπους Ολυμπιακό και Μαν. Γιουνάιτεντ. Στο «Ολντ Τράφορντ» την 1η Οκτωβρίου του 2010 η Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει άνετα με 4-0 με γκολ των Ράιαν Γκιγκς στο 19’ και το 66’, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν στο 26’ και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 77’. Η σύνθεση του Ολυμπιακού, που από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζε Ελίας, ήταν: Ελευθερόπουλος, Βενετίδης, Αμανατίδης (73’ Πατσατζόγλου), Γιαννακόπουλος (46’ Ντρασένα), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Οφορίκουε (59’ Αλεξανδρής), Άντζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης.


Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων με την Μάντσεστερ

Περίπου μία ώρα μετά την κλήρωση, ανακοινώθηκαν από την UEFA οι ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Μαν. Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Το πρώτο ματς θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στις 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο «Ολντ Τράφορντ».

Πηγή: sport-fm.gr


Πηγή: sport-fm.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ