Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Ψυχρή εισβολή - Τσουχτερό κρύο και παγετός – Αναλυτική πρόγνωση


2209_ph1

Ηλιοφάνεια και πρωινός παγετός τουλάχιστον έως το Σαββατοκύριακο

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης βρίσκονται καθ οδόν για την χώρα μας. Ενίσχυση βορειοδυτικών ανέμων περιμένουμε την Τρίτη με την θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης και κυρίως το πρωί της Πέμπτης ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα κυμαίνεται σε τιμές με αρνητικό πρόσημο. Εκτιμούμε, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν με νηνεμία το πρωί της Πέμπτης, ισχυρό παγετό -4οC κυρίως στις γνωστές επιρρεπείς στον παγετό περιοχές του νομού, εσωτερικές πεδινές Πύργου, Ωλένης, Ολυμπίας, Κρεστένων και ημιορεινές - ορεινές.

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο δεν προβλέπονται φαινόμενα (Βροχές, καταιγίδες, χιόνια).
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Τρίτη 10/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 6 με 7oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Σε πτώση από το απόγευμα. Λόγω των ενισχυμένων ανέμων η αίσθηση θα είναι 3 με 4oC βαθμούς χαμηλότερη από τις ενδείξεις των θερμομέτρων.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, από το βράδυ βορειοανατολικοί έως ισχυροί 6.
 
Την Τετάρτη 11/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4oC στα πεδινά, -1 με 0oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 10 με 11oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα ημιορεινά - ορεινά. Περαιτέρω πτώση το απόγευμα. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 12/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 0 με 1oC στα πεδινά, -4 με -3oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή 13/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 1 με 2oC στα πεδινά, -3 με -2oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο 14-15/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4oC στα πεδινά, -1 με 0oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...