Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό


Επιβλήθηκε 91-80 της Ζιέλονα Γκόρα

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε την αναμέτρηση του με την Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν χωρίς να ζοριστούν των αδιάφορων γηπεδούχων (είχαν ήδη αποκλειστεί από το Top 16) με 91-80 στην τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Eurolegue και έκαναν το απόλυτο στην πρώτη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Παράλληλα όμως διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε επίσημες διοργανώσεις φτάνοντας τις 23 νίκες, ενώ ανέβασαν και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πλέον το ενδιαφέρον των Πρωταθλητών Ευρώπης στρέφεται στα… άλλα ματς από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι τους στον Ε’ όμιλο του Top 16 στον οποίο εκείνοι έχουν πάρει θέση εδώ και πολύ καιρό, ως πρώτοι στο γκρουπ τους.

Δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Μπέγκιτς και Πρίντεζης, αλλά και ο τραυματίας Λο. «Ανάσες» έδωσε στον Βασίλη Σπανούλη ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει τους ματς με τους «αιώνιους» στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι ο Περπέρογλου με 23 πόντους (5/6 τρίποντα) και ο Λοτζέσκι με 18 (4/6 τρίποντα).

Το ματς

Σκόραρε ο αρχηγός, «μάζευε» ο Ντάνστον

Με εμφανή διάθεση να «τρέξει» στον αιφνιδιασμό μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, που με ηγέτη στην επίθεση τον Σπανούλη, προηγήθηκε 10-3 στο 4΄. Στη συνέχεια η Ζιέλονα εκμεταλλεύτηκε κάποια κενά στην άμυνα και κάποια λάθη των «ερυθρόλευκων» και με μπροστάρη στο σκοράρισμα τον Σελ, μείωσε σε 14-12, δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Λοτζέσκι και Ντάνστον (κυρίαρχος στους αιθέρες), πήραν τη σκυτάλη από τον Σπανούλη και με δικά τους καλάθια, διατήρησαν το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας (22-18 στο δεκάλεπτο), την ώρα που ο Μπαρτζώκας -ελλείψει Λο- είχε ρίξει νωρίς στη μάχη τον Κατσίβελη.

Όταν μπήκε και ο Στράτος…

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και είχε σωστές αποστάσεις στην επίθεση, έβρισκε λύσεις σχεδόν με όλους τους παίκτες του, αλλά δεν ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα. Όταν έγινε και αυτό, σε συνδυασμό με την υπεροχή του στα ριμπάουντ (22-10 στο ημίχρονο), «άνοιξε» την υπέρ του διαφορά στους δέκα (34-24 στο 15΄). Πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα ήταν οι Περπέρογλου και Σίμονς, με τον πρώτο να ευστοχεί από μακρινή απόσταση και τον δεύτερο να δείχνει απόλυτα καλά μετά τον τραυματισμό του. Ο Μπαρτζώκας έκανε διαρκές rotation για να διατηρήσει «φρέσκους» όλους τους παίκτες του, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους πρωταθλητές Ευρώπης να διατηρήσουν διαφορά σχετικής ασφάλειας (+9), 43-34 στην ανάπαυλα.

Πεντάλεπτη…ομοβροντία

Εκπληκτικό ρυθμό είχε ο Ολυμπιακός και στην αρχή της τρίτης περιόδου. Πετυχαίνοντας 17 πόντους σε πέντε λεπτά, προηγήθηκε για πρώτη φορά με 15 πόντους (60-45 στο 25΄), με απόλυτα εύστοχες επιλογές στην επίθεση και «δράστες» τους Περπέρογλου, Σπανούλη και Ντάνστον. Ο Λαρισαίος γκαρντ, εκτός από το να εκτελεί, είχε αναλάβει για ένα ακόμα βράδυ το «τάισμα» των συμπαικτών του με ασίστ και έτσι οι φιλότιμες προσπάθειες των Ντραγκίτσεβιτς-Ζαμοίσκι να κρατήσουν σε φυσιολογική απόσταση την πολωνική ομάδα, δεν απέδωσαν καρπούς. Με εξαίρεση το «ξέσπασμα» του Εγένκα που τους έφερε στο -8 (56-64, 2΄ 43΄΄πριν το τέλος του 3ου), οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις στη “ζώνη” του Ούβαλιν με τον εκπληκτικό, Λοτζέσκι, για το 72-62, πριν τη τελική ευθεία.

Ρυθμός σε Σίμονς και χαλάρωση

Με σερί 9-2 στα πρώτα δυόμισι λεπτά της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός έβαλε οριστικά τέλος στα όποια όνειρα της Ζιέλονα για ανατροπή, αφού έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 17 πόντους (81-64), με τον Περπέρογλου να συνεχίζει τα… όργια έξω από τη γραμμή των 6.75 (5/6). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν –πράγμα σπάνιο για τον Μπαρτζώκα- “ζώνη” και απορρύθμισαν στην επίθεση την πολωνική ομάδα, που είχε πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να δοκιμάζει πράγματα ενόψει ΟΑΚΑ και κυρίως να δίνει ρυθμό στον Σίμονς, ο οποίος έδειξε να ανταποκρίνεται. Η φυσιολογική χαλάρωση στην άμυνα, επέτρεψε στην Ζιέλονα να πετύχει κάποια μακρινά σουτ και να περιορίσει σημαντικά την διαφορά της ήττας στο 91-80.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-43, 62-72, 80-91.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 6, Γουόκερ, Τσάνας 4, Χρίτσανιουκ 10, Εγένγκα 6, Ντραγκίτσεβιτς 14, Κούτσαρεκ, Μπράκινς 2, Κόζαρεκ 12 (1), Σρόκα 4 (1), Ζαμοίσκι 22 (6).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 23 (5), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 2, Σίμονς 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4 (1), Λοτζέσκι 18 (4).

Διαιτητές:
Σαχίν (Ιταλία), Ματιόλι (Ιταλία), Πέτεκ (Σλοβενία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...