Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή είναι η Πατρινή που κατηγορείται ότι νάρκωνε τους γέροντες με χυμούς για να τους κλέψει (PHOTOS)


papous-giagia
Τρεις γυναίκες ρομά συνελήφθησαν στο Βόλο με την κατηγορία ότι υπνώτιζαν, με χυμό που περιείχε ναρκωτική ουσία, ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευαν, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία μια από τις τρεις είναι από την Πάτρα.

Πρόκειται για την Ιορδανίδου Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεν. 09-04-1974 στην Πάτρα Αχαΐας. Μάλιστα η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των τριών κατηγορουμένων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενες προφασιζόμενες την προώθηση χυμού έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων, πείθοντάς τους να δοκιμάσουν το προϊόν, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Ωστόσο, το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με συνέπεια οι ηλικιωμένοι να χάνουν τις αισθήσεις τους και να κοιμούνται. Στη συνέχεια, ανενόχλητες έκαναν «φύλλο και φτερό» τα σπίτια, ψάχνοντας για χρήματα και άλλα πολύτιμα πράγματα.
Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενήργησε το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανιχνεύτηκε στο χυμό ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.
Οι τρεις γυναίκες, οι οποίες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, φέρονται ότι με τον παραπάνω τρόπο «χτύπησαν», κατά τους τελευταίους μήνες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Βόλο.
Την πρώτη, στις 30 Οκτωβρίου, με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι (84 και 82 ετών), από το οποίο πήραν 700 ευρώ, όπως επίσης δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με τους σταυρούς.
Στη δεύτερη περίπτωση, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν θύμα τους έπεσε μία γυναίκα, 81 ετών, από την οποία άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, ενώ, τέλος, την ίδια μέρα λήστεψαν μία 76χρονη, αρπάζοντας 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Βορείου Ελλάδας, που εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο οι τρεις γυναίκες να «πρωταγωνίστησαν» σε παρόμοιες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για τις:
1) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Νεκταρία του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, γεν. την 22-03-1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής,
2) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, γεν. 10-09-1979 στον Κορυδαλλό Αττικής,
3) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεν. 09-04-1974 στην Πάτρα Αχαΐας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση της εγκληματικής δράσης τους, την προστασία των θυμάτων τους και του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό της ερευνώμενης κακουργηματικής πράξης και την υποβοήθηση των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76955 και 24210 – 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 http://amaliadanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...