Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πύργος: Απατεώνες με ένα χειροφίλημα άρπαξαν 6.000 ευρώ από 75χρονη


gria

Τρεις άγνωστοι εξαπάτησαν 75χρονη στο Κορακοχώρι – Το στρώμα της έκρυβε θησαυρό

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πέραν του δέοντος ευγενικοί ήταν οι απατεώνες που βρέθηκαν στο κατώφλι μας 75χρονης γυναίκας στο Κορακοχώρι Πύργου, αφού προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, βρήκαν ένα σωρό αφορμές για να την πλησιάσουν και να μπουν στο σπίτι της.

Οι δύο από τους δράστες εμφανίστηκαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής, στο χωριό αυτό του δήμου Πύργου. Σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους έξω από το σπίτι της γυναίκας και κατέβηκαν, ενώ ένας τρίτος άντρας που ήταν μαζί τους παρέμεινε στο αυτοκίνητο. Οι δράστες  πλησίασαν την ηλικιωμένη με το γνωστό τέχνασμα της γνωριμίας με το γιο της. Έτσι προσπάθησαν να πάρουν θάρρος και να προχωρήσουν προς το σπίτι. Προκειμένου να πείσει ο ένας από τους δράστες έφτασε να φιλήσει και το χέρι της 75χρονης.

Στη συνέχεια και προσπαθώντας πάντα να φτάσουν στο μέγιστο δυνατό επίπεδο οικειότητας, άρχισαν να ρωτούν για τα «ντανιασμένα» ξύλα που ήταν στην αυλή, αν τα πουλά και πόσο κάνουν. Εκείνη τη στιγμή και ενώ η 75χρονη ήταν απασχολημένη, ο ένας από τους δράστες μπήκε στο σπίτι. Άρχισε να ψάχνει σε πιθανά μέρη που θα μπορούσε να υπάρχουν χρήματα. Έτσι βρήκε το χρηματικό ποσό των 6000 ευρώ, που είχε κρυμμένο κάτω από το στρώμα του κρεβατιού της.

Ο δράστης έκρυψε μέσα στο μπουφάν του το χρηματικό ποσό και βγήκε προσεκτικά από το σπίτι, ώστε να μη γίνει αντιληπτός από τη γυναίκα, που κρατούσε απασχολημένη ο συνεργός του, ρωτώντας την, αν υπάρχει κάποιος που πουλά ξύλα για το τζάκι στο χωριό, μια και η ίδια δεν πουλούσε τα δικά της. Βιαστικά και οι δύο απομακρύνθηκαν από την αυλή πάντα ευγενικοί και χαιρετώντας την ηλικιωμένη.

Γρήγορα όμως η άτυχη γυναίκα κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απατεώνων. Κάλεσε αμέσως σε βοήθεια τους συγχωριανούς της και η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που έφυγαν από το χωριό με κατεύθυνση προς τον Πύργο. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν τόσο στη διαδρομή προς Πάτρα, όσο και προς Κυπαρισσία, αναζητώντας τους δράστες της κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...