Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Με λαμπρότητα θα εορταστούν τα Φώτα στην Ηλεία


fota.JPGΚυλλήνη και Κατάκολο στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν όπως κάθε χρόνο τα Άγια Θεοφάνεια στην Ηλεία, αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν βροχές την Δευτέρα σε κάποιες περιοχές και ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος των πολιτών παντού. Ωστόσο, οι δήμοι ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός της Χριστιανοσύνης και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του νομού μας. Τα δύο μεγάλα λιμάνια, της Κυλλήνης και του Κατακόλου θα είναι όπως πάντα το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ενώ τα Φώτα θα γιορταστούν σε όλους τους δήμους.     

Λιμάνι Κατακόλου  
Στο Κατάκολο, η επίσημη Δοξολογία θα ψαλεί στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου όπου έχουν κληθεί να παραστούν όλες οι πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, οι φορείς και οι πολίτες του δήμου Πύργου από τον δήμο και το Λιμενικό Ταμείο και η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί, στα νερά του λιμανιού. Μετά το πέρας της Τελετής, θα ακολουθήσει δεξίωση στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου.

Λιμάνι Κυλλήνης
Ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ο πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προσκαλούν στην Κυλλήνη την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου τις αρχές του τόπου και τους πολίτες του δήμου, στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Θεοφανείων. Η επίσημη Δοξολογία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην Κυλλήνη στις 10.30 το πρωί και εν συνεχεία η πομπή θα αναχωρήσει για το λιμάνι όπου στις 11.45 θα πραγματοποιηθεί η Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα. Στις 12.15 θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα αναμονής επιβατών λιμένα Κυλλήνης

Στο Παλούκι για το δήμο Ήλιδας
Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν την  Δευτέρα  6 Ιανουαρίου 2014
τα Άγια Θεοφάνεια στο Παλούκι Αμαλιάδας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
7:30π.μ.-11.00π.μ.: Όρθρος-Θεία Λειτουργία-Μέγας Αγιασμός,
στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Παλούκι Αμαλιάδας. (Σωτηρούλα).
11:30π.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού-Αγιασμός Υδάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου.

Μπούκα στο δήμο Πηνειού
Το πρόγραμμα εορτασμού των Αγίων Θεοφανίων, ανακοίνωσε χθες ο δήμος Πηνειού.
Έτσι λοιπόν την Δευτέρα,  η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, θα γίνει αρχικά στις 11 το πρωί στην Μπούκα Γαστούνης και στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Γλύφας.

Στους δήμους Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων
Τριπλός θα είναι ο αγιασμός των υδάτων στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Στις 11 θα γίνουν τελετές στις γέφυρες του Αλφειού στο Σέκουλα και από κοινού με το δήμο Αρχ. Ολυμπίας στα Άσπρα Σπίτια – Τρυπητή. Στις 11:30 θα γίνει τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σαμικού.

Θεοφάνεια στη Σπιάντζα
Για δεύτερη συνεχή χρονιά στον παραλιακό οικισμό της Σπιάντζας θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Θεοφανείων, η Ακολουθία του  Αγιασμού των Υδάτων.

Το πρωί στις 7:00 π.μ θα ξεκινήσει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Σπιάνζας. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στην παραλία του οικισμού και στη συνέχεια στα γραφεία του Συλλόγου Οικιστών (στο προαύλιο του Ναού) θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας καλεί όλους τους οικιστές, τις αρχές του τόπου, τους γείτονες συλλόγους και όσους αγαπάνε τη Σπιάντζα, να παραβρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...