Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Τους πήρε και τους σήκωσε - Ανεμοστρόβιλος έπληξε χωριά του Πύργου (photos)


anemo

Παρέσυρε στέγες σπιτιών, στάνες και μικρά δέντρα σε Σκουροχώρι, Μυρτιά, Χανάκια, Ξυλοκέρα

Τον εφιάλτη της κακοκαιρίας έζησαν οι κάτοκοι στα περίχωρα του Πύργου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν απο νωρίς στην περιοχή, στιγμιαία εντάθηκαν και κατάφεραν να παρασύρουν στέγες σπιτιών, λαμαρίνες απο στάνες και να ξεριζώσουν μικρά κυρίως δέντρα.

Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Ξυλοκέρα, όπου ο ανεμοστόβιλος "ξήλωσε" τις στέγες περίπου δέκα σπιτιών. Οι κάτοικοι πάλευαν μέσα στη νύχτα να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Άλλοι κατάφεραν να επισκευάσουν τις ζημιές ακόμα και μέσα στη νύχτα και άλλοι βρέθηκαν το πρωι να είναι βυθισμένοι σε απόγνωση αφού τα σπίτια τους είχαν πλημμυρίσει απο τα νερά της βροχής που ακολούθησε.

Οι ζημιές είναι μεγάλες και οι κάτοικοι στην καρδιά του χειμώνα δεν ξέρουν τι να κάνουν, μιας και η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια για επισκευαστούν οι ζημιές και ζητούν την αρωγή της πολιτείας.

Η ευρύτερη περιοχή συχνά πλήττεται από ανάλογα φαινόμενα και το βράδυ της Παρασκευής, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, τοπικά μετατράπηκαν σε ανεμοστόβιλο. Κάτοικοι παραπονέθηκαν στο Ilialive.gr πως κάποιοι από τους πληγέντες είναι ανήμποροι, ηλικιωμένοι ή ασθενείς, χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...