Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και βοριάδες έως 7 μποφόρ – Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και βοριάδες έως 7 μποφόρ – Που θα `χτυπήσει` η κακοκαιρία

- Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από αύριο προβλέπει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ
- Προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά
- Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα περιοριστούν τα φαινόμενα τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη
- Εξασθένηση από το μεσημέρι της Τρίτης

Όσο χαρήκαμε την καλοκαιρία, τις λιακάδες, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καλοκαιρινό καιρό, χαρήκαμε. Τώρα, επιστρέφουμε στα... κανονικά μας, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με το οποίο έρχεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο Δευτέρα (24-2-14) και μεθαύριο Τρίτη (25-2-2014).


Αναλυτικά οι προβλέψεις της ΕΜΥ


Αύριο Δευτέρα (24-2-14) αρχικά σε όλη τη χώρα (εκτός ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 700 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά και βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά θα επικρατήσουν βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά μέσο όρο 4 με 7 βαθμούς.

Την Τρίτη (25-2-14) προβλέπονται αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιόνια. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά από το μεσημέρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά στα γύρω ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά


καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝEWSIT WEATHER CENTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...