Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στραβοπάτημα για τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο


Ισόπαλο 1-1 το «τριφύλλι» κόντρα στον Εργοτέλη

Εντός έδρας «στραβοπάτημα» για τον Παναθηναϊκό, που ήρθε ισόπαλος 1-1 απέναντι στον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι «πράσινοι» αν και πήραν το προβάδισμα με όμορφο τέρμα του Πράνιτς στο 20ο λεπτό έμειναν μακριά από τις τελευταίες τους καλές εμφανίσεις και έδωσαν δικαιώματα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που δεν τους συγχώρεσε. Ο Μπαντιμπανγκά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48’) εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην περιοχή του Καπίνο και με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.

Παρά την είσοδο των Πέτριτς και Κλωναρίδη το «Τριφύλλι» δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικό και η ισοπαλία έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη.

Πρώτη «γκέλα» μετά από τέσσερις σερί νίκες των «πράσινων» στην έδρα τους, που μια αγωνιστική πριν το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχασε σημαντικό έδαφος για την Τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πολύτιμος βαθμός για τον Εργοτέλης, που έφτασε τους 31 και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την άνετη παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Το ματς:

Αρκετά δραστήριος ήταν ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν κυρίως με τους Ζέκα και Πράνιτς να ανοίξουν χώρους στην περιοχή του Εργοτέλη, που όμως χάρη στην πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να μην πιεστεί ιδιαίτερα. Τελικά, μια προσωπική ενέργεια του Κροάτη μέσου ήταν αρκετή για να διώξει από νωρίς (20’) το άγχος από τους παίκτες του Αναστασίου, που χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα πήραν το προβάδισμα, 1-0.

Το «Τριφύλλι» συνέχισε επιθετικά και μετά το τέρμα του Πράνιτς αλλά ο Μπεργκ, παρότι ήταν ιδιαίτερα κινητικός, δεν κατάφερε να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στην εστία του Στοΐκοβιτς. Με το πέρασμα των λεπτών οι Κρητικοί κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να μπλοκάρουν τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, που μέχρι το πρώτο μισάωρο δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Πάντως, παρά την υπεροχή της η ομάδα του Ουζουνίδη δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Καπίνο και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η προβληματική εικόνα των «πράσινων» στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν στο 48’ με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και ισοφάρισαν με τον Μπαντιμπανγκά. Μετά το 1-1 ο Εργοτέλης έδειξε ακόμη καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, καθώς κατάφερε να μείνει ψηλά στο γήπεδο, να «κόψει» στα δύο το κέντρο του Παναθηναϊκού και να μην τον αφήσει να πλησιάσει με προϋποθέσεις την εστία του Στοΐκοβιτς.

Η είσοδος του Πέτριτς βοήθησε αρκετά τους «πράσινους», που άρχισαν και πάλι να έχουν τελικές προσπάθειες χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία του Εργοτέλη. Οι παίκτες του Ουζουνίδη οπισθοχώρησαν στα τελευταία λεπτά αλλά οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων τους.


Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...