Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους Κεφαλλονίτες


dimos_kefallonia

Φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης έφυγε χθες από τον Πύργο

Την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Κεφαλονιάς, αποδεικνύουν έμπρακτα οι Πυργιώτες και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου. Ένα φορτηγό, φορτωμένο με είδη πρώτης ανάγκης, προσφορά δημοτών και καταστηματαρχών του Πύργου, ξεκίνησε χθες από τον Πύργο για την Κεφαλονιά, ύστερα από την άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Εθελοντές και μέλη της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο και την προϊσταμένη Κική Διονυσοπούλου, ταξίδεψαν στην Κεφαλονιά προκειμένου να εκφράσουν από κοντά την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους, στο δοκιμαζόμενο πληθυσμό του νησιού.

Πριν την αναχώρηση της βοήθειας, ο Δήμαρχος Πύργου επισήμανε ότι ο Πυργιώτικος λαός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις περιπτώσεις καταστροφών μιας και ως περιοχή έχει επανειλημμένα δοκιμαστεί. Έτσι και η Πολιτική Προστασία, κινητοποιήθηκε αμέσως και ήδη κατάφερε να συγκεντρώσει το πρώτο φορτηγό με βοήθεια- προσφορές των πολιτών και των έμπορων της πόλης για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς. «Το πρώτο φορτηγό φεύγει συνοδευόμενο από μέλη της Πολιτικής Προστασίας ώστε να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.  Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύουμε ότι είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εύχομαι πολύ γρήγορα, η ζωή  στην Κεφαλονιά να επανέλθει σύντομα στους καθημερινούς της ρυθμούς και να ξεπεράσει το μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί».

9 εθελοντές
Στην Κεφαλονιά μετέβησαν ο αντιδήμαρχος κ. Παναγόπουλος και η προϊσταμένη κ. Διονυσοπούλου και 7 εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας. Στη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, όπως σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος θα έχουν επαφές με τις τοπικές αρχές της Κεφαλονιάς προκειμένου να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί. «Βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην αναγέννηση  της πόλης του Ληξουρίου όσο αυτό βέβαια μπορεί να είναι δυνατό» επισήμανε.

Παράλληλα, ως υπεύθυνος της Π.Π. θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι  προσέφεραν διάφορα είδη για τους κατοίκους του Ληξουρίου και συγκεκριμένα το κατάστημα Παιδικών Υποδημάτων SEVROLINO, τον κ. Αγησίλαο Δούνια ιδιοκτήτη καταστήματος έτοιμων ενδυμάτων, τα SUPER MARKET στο Κατάκολο, MARKET  Ξανθούλη Παναγιώτας  και Κολλύρη  Διονυσίου  και Γεωργίου, τα αρτοποιία Βεργίνα, Τσουκαλάς και Ωκεανίς, το πολυκατάστημα MEGA BAZZAR για την προσφορά σε κλινοσκεπάσματα. Επίσης τους κυρίους: Νικόλαο Δημόπουλο, ιατρό,  Ευάγγελο Έξαρχο,  ιδιοκτήτη καφετέριας  και αρτοποιίας, Νικόλαο Μπακοβασίλη,κατάστημα ζωοτροφών κ.λ.π. στο Λαντζόι,  οι οποίοι προσέφεραν χρήματα  για την αγορά κλινοσκεπασμάτων. 

Επίσης, τον σύνδεσμο ιδιοκτητών μηχανημάτων  έργων και ΙΧ. φορτηγών Νομού Ηλείας,  που θα είναι κοντά στην αποστολή, την Πρότυπο Κατασκευαστική, τον Πολιτιστικό  Εξωραϊστικό Σύλλογο Αρβανιτίου Πύργου, «Αγία  Παρασκευή»,  την επιχείρηση  «ΑΦΟΙ Πετρόγιαννη» και το κομμωτήριο «Γιάννης». Τέλος την εταιρία KEFALONIAN LINES για την μεταφορά των εθελοντών.
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...