Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Άρπαξαν 15.000 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στον Αμπελώνα!


«Μας πήραν όλες μας τις οικονομίες περίπου 15.000 ευρώ, τώρα δεν έχουμε ούτε για να αγοράσουμε ψωμί. Παρακαλούμε πολύ η αστυνομία να τους βρει, είμαστε άρρωστοι άνθρωποι, δεν μπορούμε πλέον να ζήσουμε…»,
  είπε με δάκρυα στα μάτια ο Διονύσης Φιλιππόπουλος από τον Αμπελώνα έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης από δύο αγνώστους- πιθανόν αθίγγανους- μέσα στο σπίτι του.
Η θρασύτητα των δύο αγνώστων -σύμφωνα με πληροφορίες από τους γείτονες, είχαν επισκεφθεί το απόγευμα της Δευτέρας την περιοχή και πωλούσαν κουβέρτες- ξεπερνά κάθε όριο.
Όπως είπε στο patrisnews.com ο κ Φιλιππόπουλος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και περίπου μία δεκαετία οι δράστες βρήκαν την πόρτα μισάνοιχτη και μπήκαν στο μικρό σπίτι:
«Ξαφνικά τους είδα μπροστά μου, δεν μπόρεσα να αντιδράσω, όπως βλέπετε αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τα πόδια μου, με έσπρωξαν πάνω στο κρεβάτι και μου πήραν τα χρήματα που είχα μέσα στην τσέπη του πουκαμίσου μου. Τα είχα από τη σύνταξή μου του ΟΓΑ για τα γηρατειά μας, για το μνήμα μας δεν έχουμε τώρα τίποτε…» μας είπε με δάκρυα στα μάτια. Ο κ Φιλιππόπουλος σε ερώτηση του patrisnews.com εάν είδε καλά τα χαρακτηριστικά τους δήλωσε: «Δεν φορούσαν τίποτε που να κρύβει τα χαρακτηριστικά τους, εάν τους πιάσουν θα τους αναγνωρίσω αμέσως».  
 
 «Μας επιτέθηκαν» 
Η σύζυγος του κ.Φιλιππόπουλου, Αρετή που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού, δεν πρόλαβε να αντιδράσει όπως είπε στο patrisnews.com: «Σταμάτησαν με το αυτοκίνητο στον δρόμο δίπλα από το σπίτι και έτρεξαν να μπουν στον χώρο που βρισκόταν ο σύζυγός μου. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, τον έσπρωξαν στο κρεβάτι, πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Βγήκα και φώναξα και ζήτησα να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία που ήρθε έπειτα από λίγη ώρα».
ο σπίτι του παθόντα βρίσκεται σχεδόν πάνω στον περιφερειακό δρόμο, με τους δράστες να έχουν πολλές διεξόδους διαφυγής είτε προς τον Πύργο είτε προς την Οινόη. 

 Ανησυχούν οι κάτοικοι…  
Το νέο κρούσμα προκαλεί εκ νέου ανησυχία στους κατοίκους, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχαν σημειωθεί διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα και εξοχικά τόσο στον Αμπελώνα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι ζητούν καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί κάθε βράδυ να μην κοιμούνται στα σπίτια τους για να σώσουν την περιουσία τους. 

Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...